Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Hokejisti Voráček so Zachom neposilnia český tím na MS 2018

Jakub Voráček, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Čechov by mohol posilniť Radko Gudas. Obranca Philadelphie Flyers prejavil obrovský záujem reprezentovať po tom, ako jeho tím vypadol v 1. kole play off NHL s Pittsburghom Penguins.

Praha 25. apríla (TASR) - Česká hokejová reprezentácia sa na MS v Dánsku bude musieť zaobísť bez útočníkov Jakuba Voráčka a Pavla Zachu. Voráček bol po vypadnutí Philadelphie z bojov o Stanleyho pohár k dispozícii, napokon však odriekol účasť na šampionáte pre únavu. Zacha neprešiel v New Jersey výstupnou zdravotnou prehliadkou.

Voráček v utorok oznámil definitívny verdikt manažérovi reprezentácie Jiřímu Fischerovi. "Jakub v tomto roku na MS štartovať nebude. Na rovinu mi povedal, že by si rád oddýchol, v priebehu uplynulých piatich sezón odohral 450 zápasov," uviedol Fischer pre server idnes.cz.

Čechov by mohol posilniť Radko Gudas. Obranca Philadelphie Flyers prejavil obrovský záujem reprezentovať po tom, ako jeho tím vypadol v 1. kole play off NHL s Pittsburghom Penguins. Manažér oslovil aj čerstvého vítaza KHL Jiřího Sekáča z Ak Bars Kazaň. Ten má však zlomenú ruku i problémy s väzmi a chrupavkou. Najbližšie tri týždne bude rehabilitovať.