Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Juan Riquelme po neúspešnom finále Pohára osloboditeľov v Boce skončil

Argentínčan Juan Roman Riquelme z FC Barcelona sa teší z gólu, ktorý strelil Legii Varšava v kvalifikačnom zápase Ligy majstrov 14. augusta 2002 v španielskej Barcelone. Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročný stredopoliar cíti, že herne vyhára a podľa vlastných slov už klubu nemá čo ponúknuť.

Buenos Aires 5. júla (TASR) - Bývalý argentínsky futbalový reprezentant Juan Roman Riquelme oznámil, že končí svoje pôsobenie v klube Boca Juniors po neúspešnom finále Pohára osloboditeľov s brazílskym Corinthiansom (1:1 a 0:2). Tridsaťštyriročný stredopoliar sa už cíti futbalovo vyhasnutý a podľa vlastných slov už "nemá Boce čo ponúknuť."

O skúseného futbalistu, ktorý pôsobil aj v španielskych kuboch FC Barcelona a FC Villarreal, údajne už prejavil záujem čínsky klub Šanghaj Šen-chua. "Povedal som prezidentovi Boca Juniors, že už nebudem pokračovať. Cítim sa prázdny a vyhasnutý. Už nemám tomuto klubu, čo ponúknuť. Nedokážem hrať zápasy len na pol plynu," uviedol po finálovej odvete Pohára osloboditeľov v Sao Paule.

Riquelme však nemusí byť smutný pri odchode zo štadióna Bonboniera, kde svojho času žiaril aj Diego Maradona, smutný. S Bocou Juniors trikrát triumfoval v Pohári osloboditeľov, raz v Interkontinentálnom pohári, raz v Juhoamerickom pohári a päťkrát získal argentínsky titul. "Som rád, že som prežil posledný polrok. Neočakávam, že budeme hrať ešte v ďalšom finále Pohára osloboditeľov," uviedol v emotívnom rozhovore Riquelme.

Argentínčan Riquelme hral za národný tím na MS 2006, kde "albicelstes" skončili vo štvrťfinále po jedenástkovom rozstrele s Nemeckom. Reprezentoval svoju krajinu aj na Copa America 1999 a 2007. Ako jeden z hráčov s vekovou výnimkou štartoval v olympijskom tíme Argentíny na OH 2008 v Pekingu, kde získal zlatú medailu.