Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Messi má zranené ľavé koleno, dĺžka absencie otázna

Lionel Messi Foto: TASR/AP Photo

Messi sa zranil v závere súboja po kolízii s hosťujúcim brankárom Arturom a museli ho z ihriska vyniesť na nosidlách.

Barcelona 6. decembra (TASR) - Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi z FC Barcelona si zranil ľavé koleno v stredajšom zápase záverečného kola Ligy majstrov 2012/2013 s Benficou Lisabon (0:0). Podľa informácie agentúry Reuters ho má najlepší hráč sveta FIFA pomliaždené a jeho štart v najbližšom zápase La Ligy je otázny.

Messi sa zranil v závere súboja po kolízii s hosťujúcim brankárom Arturom a museli ho z ihriska vyniesť na nosidlách. Hoci to na prvý pohľad s kanonierom "Barcy" nevyzeralo najlepšie, klub v noci na webe zverejnil nádejnejšie informácie.

"Po prekonaní ofsajdovej pasce bežal Messi na Artura, od ktorého dostal zásah, no pokračoval v pohybe. Po strele ľavačkou spadol na zem v bolestiach. Prvé testy ukázali, že má pomliaždené ľavé koleno. Nevieme odhadnúť, či bude k dispozícii už na ligový zápas proti Realu Betis," uvádza sa v oficiálnom komuniké Kataláncov.

Aj sám hráč potvrdil, že sa bál dlhšej absencie, no situácia nie je až taká vážna. "Skutočne som si pomyslel, že to bola na dlhý čas posledná lopta, ktorú som zahral. Bolo to totiž veľmi bolestivé. Ešte som sa snažil ísť ďalej a vystreliť, ale už som nemal silu," citovala agentúra AP slová Messiho. Ten dodal, že sa cíti už oveľa lepšie, ale zrejme vynechá najbližší zápas v Primera División.

Messimu už chýba iba jediný gól na vyrovnanie rekordu Nemca Gerda Müllera z roku 1972, ktorý v jednom roku zaťažil kontá súperov 85 gólmi. Naposledy sa argentínsky hviezdny hráč zranil v septembri roku 2010, keď ho problémy s členkom vyradili na dva zápasy.

Lionel Messi sa zranil v závere súboja po kolízii s brankárom Arturom.
Foto: TASR/AP Photo