Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Minister Kaliňák bude informovať poslancov o vyšetrovaní Gorily

Minister vnútra Robert Kaliňák Foto: TASR/Martin Baumann

Poslanci si zároveň uctili minútou ticha pamiatku zosnulého exposlanca NR SR za SDKÚ-DS Milana Gaľu, ktorý zomrel 1. júna vo veku 59 rokov na infarkt.

Bratislava 19. júna (TASR) - Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) bude informovať poslancov NR SR o aktuálnom stave vyšetrovania v kauze Gorila.

Plénum dnes totiž podporilo návrh z dielne Alojza Hlinu (OĽaNO), ktorý presadil, aby snemovňa Kaliňáka k vypracovaniu takejto správy zaviazala.

"V týchto dňoch uplynulo skoro presne 100 dní, odkedy Smer-SD vyhral voľby. Je čas... Je čas sa pýtať. Poslanci majú právo vedieť, ako sa vyvíja kauza Gorila," povedal Hlina. Za jeho návrh zahlasovalo 130 zo 136 prítomných poslancov.

Plénum zároveň 80 hlasmi súhlasilo so zaradením nového bodu do programu schôdze, ktorým je návrh na odvolanie generálnej riaditeľky RTVS Miloslavy Zemkovej. Na rad by sa ma dostať v stredu (20.6.). Jozef Viskupič (OĽaNO) zároveň uspel s návrhom, aby mohla Zemková v pléne vystúpiť.

Tu bude player


Neúspešný však bol Jozef Mikloško (KDH), ktorý žiadal, aby parlament vyjadril znepokojenie nad situáciou ukrajinskej expremiérky Julie Tymošenkovej a požiadal ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka o dialóg v prospech dodržiavania práv tejto političky. Mikloškov návrh podporilo 60 zo 139 prítomných poslancov. Neuspel ani líder KDH Ján Figeľ, ktorý chcel presunúť rokovanie o trvalom eurovale na neskorší termín.

Poslanci si zároveň uctili minútou ticha pamiatku zosnulého exposlanca NR SR za SDKÚ-DS Milana Gaľu, ktorý zomrel 1. júna vo veku 59 rokov na infarkt.