Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Most a SMK rokovali o spolupráci v NSK

Predseda strany SMK József Berényi. Foto: TASR/Michal Svítok

Upozornil, že zatiaľ nie je medzi týmito stranami žiadna dohoda uzatvorená.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Strany Most-Híd a SMK rokovali o možnej spolupráci v Nitrianskom samosprávnom kraji vo voľbách do vyšších územných celkov. TASR to potvrdil Tibor Bastrnák z Mosta-Híd.

Upozornil, že zatiaľ nie je medzi týmito stranami žiadna dohoda uzatvorená. Šéf SMK József Berényi pre TASR uviedol, že v Nitre sa menil okresný šéf strany a ďalšie rokovania budú závisieť od neho. Centrála do toho vraj nerozpráva.

V prípade Mosta-Híd sa hovorí aj o tom, že má záujem rokovať o účasti na veľkej koalícii Smeru-SD, KDH a SDKÚ-DS. Bastrnák tieto informácie nepotvrdil. "Neviem o tom. Nie sme v pozícii, aby sme oslovovali iné strany. Čakáme," povedal Bastrnák.

Viacerí predstavitelia strán združených vo veľkej koalícii si však nie sú istí, či by bola účasť Mosta-Híd pre koalíciu aj pre bugárovcov samotných výhodná. Pravdepodobnejšia je preto podľa nich koalícia v zložení Smer-SD, KDH a SDKÚ-DS.

V hre je aj podpora šéfa Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu, ktorý sa bude o predsednícke kreslo uchádzať s podporou Smeru-SD. Podporu v jeho prípade vraj zvažujú aj iné strany.