Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Muž šoféroval napriek súdnemu zákazu, dostal 4 mesiace nepodmienečne

Ilustračné foto Foto: TASR

Policajti zistili, že vodič má súdom uložený zákaz riadiť všetky druhy motorových vozidiel na 20 mesiacov a bol odsúdený na trest odňatia slobody 10 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu.

Poprad 10. augusta (TASR) - Trest odňatia slobody na štyri mesiace nepodmienečne vymeral popradský súd 44-ročnému mužovi z Popradu – Spišskej Soboty za prečin marenia súdneho rozhodnutia.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik dnes informoval, že muž v stredu (8. 8.) popoludní jazdil po ceste 1/18 na osobnom aute. Vzhľadom na to, že prekročil povolenú rýchlosť, pri cirkevnej škole ho zastavila policajná hliadka.

"Pri kontrole policajti zistili, že vodič má súdom uložený zákaz viezť všetky druhy motorových vozidiel na 20 mesiacov a že bol odsúdený na trest odňatia slobody na 10 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 20 mesiacov," spresnil hovorca.

Dodal, že policajti vodiča zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Nasledujúci deň ho obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a ešte v ten istý deň ho popradský súd odsúdil na štvormesačné väzenie s okamžitým nástupom na výkon trestu.