Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Najkrajšie jablko roka 2018 dopestoval Milan Minárik z Novák

Najkrajšie jablko roka 2018 dopestoval Milan Minárik z Novák (na snímke). Foto: TASR Radovan Stoklasa

Jablko Gold Bohemia od amatérskeho pestovateľa z Novák uspelo spomedzi 1483 vzoriek, ktoré hodnotila odborná porota.

Trenčín 12. októbra (TASR) - Najkrajšie jablko roka 2018 dopestoval Milan Minárik z Novák. Víťaza 23. ročníka celoslovenskej súťaže pod patronátom Slovenského zväzu záhradkárov (SZZ) vyhlásili na výstave ovocia, potrieb pre záhradkárov, včelárov, ako i farmárskych produktov JAHRADA, ktorú v piatok a v sobotu (13.10.) hostí trenčianske výstavisko. Informovala v piatok manažérka marketingu Expo center Trenčín Romana Jaur.

Jablko Gold Bohemia od amatérskeho pestovateľa z Novák uspelo spomedzi 1483 vzoriek, ktoré hodnotila odborná porota. Minárik mal v top desiatke najkrajších jabĺk štyri svoje jablká.

Jablkom roka 2018 v rámci súťaže profesionálov, ktorú zastrešuje Ovocinárska únia SR, sa zase stala odroda Evelina od firmy Danubius Fruct z Dunajskej Lužnej. Na výstave vyhodnotili i súťaž o najkrajšiu expozíciu, tú pripravil zase Okresný výbor SZZ v Považskej Bystrici.

"Výstavu JAHRADA, na ktorej môžu návštevníci vidieť nielen víťazné exponáty oboch súťaží, môžeme nazvať aj oslavou úrody a šikovnosti pestovateľov. Zameriava sa na domácich producentov kvalitných farmárskych výrobkov, ktoré nie sú dostupné v obchodných reťazcoch," uviedla Jaur. Organizátori podľa nej pripravili i sprievodný program. Praktickú školu záhradkárskych prác bude počas výstavy viesť predseda SZZ Eduard Jakubek, praktické ukážky doplnia i prednášky odborníkov.

Spoločne s JAHRADOU trenčianske výstavisko hostí i výstavy potrieb pre seniorov SENIOR EXPO a ZDRAVIE & HARMONIA, ktorá sa zameriava na zdravý životný štýl.