Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Nové Mesto ide dražiť pozemky vo Vinohradoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pozemky pri ulici Vančurova sú mierne svahovité a využívali sa dosiaľ na záhradkárske účely.

Bratislava 12. februára (TASR) – Pozemky vo Vinohradoch sa chystá vydražiť bratislavské Nové Mesto. Majú spolu výmeru 440 metrov štvorcových a ich vyvolávacia cena je 96.800 eur. Dobrovoľnú dražbu dnes schválili novomestskí poslanci. Dražiť sa bude 22. marca.

Mestská časť ponúka do dražby záhrady, zastavané plochy a nádvoria. Tie iba spravuje, vlastní ich mesto. Na predaj súhlas podľa Nového Mesta od magistrátu má. "Pozemky sú v súčasnosti značne zanedbané, neudržiavané, zarastené burinou a sú skladiskom nečistôt, odpadu a využívané predovšetkým bezdomovcami," opisuje situáciu novomestská samospráva.

Tieto pozemky sa chystá dražiť po prvýkrát. Podľa znaleckého posudku vyhotoveného Petrom Vinklerom bola ich hodnota stanovená na sumu 96.800 eur. Najmenej musia záujemcovia prihodiť 1000 eur.

Pozemky pri ulici Vančurova sú mierne svahovité a využívali sa dosiaľ na záhradkárske účely. Budúci majiteľ si na nich však môže postaviť aj dom, a to s maximálnou výškou dve nadzemné podlažia a podkrovie.