Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Obama oslavoval narodeniny, najskôr na golfe, potom v Camp Davide

Foto: TASR/AP

Biely dom však nezverejnil podrobnosti o večernom programe prezidenta ani zloženie narodeninovej večere, ktorú by mal konzumovať s manželkou Michelle v Catoctinských horách v Marylande.

Washington 4. augusta (TASR) - Americký prezident Barack Obama oslávil dnes svoje 51. narodeniny pri partičke golfu, ktorý si zahral so skupinkou priateľov na Andrewsovej vojenskej leteckej základni a potom odcestoval do letného prezidentského sídla v Camp Davide, kde údajne strávi tichý večer v predvolebnej kampani.

Biely dom nezverejnil podrobnosti o večernom programe prezidenta ani zloženie narodeninovej večere, ktorú by mal konzumovať s manželkou Michelle v Catoctinských horách v Marylande. Ich dve dcéry sú tento týždeň na letnom tábore a nebolo jasné, či sa vrátia do Camp Davidu, aby otcovi osobne zablahoželali.

V novembrových voľbách chce Obama obhájiť svoj prezidentský mandát. Na predvolebnom zhromaždení na Floride vo štvrtok povedal, že by si ako darček k narodeninám želal získať väčšinu hlasov v tomto kľúčovom americkom štáte.

V e-maili varoval svojich stúpencov, že dnešné narodeniny "môžu byť posledné, ktoré oslavuje ako prezident USA. Ale nezávisí to odo mňa, ale od vás."