Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia

Petržalka má novú webovú stránku

Bratislava 6. decembra (TASR) - Samospráva bratislavskej mestskej časti Petržalka má novú oficiálnu webovú stránku www. petrzalka. sk.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Samospráva bratislavskej mestskej časti Petržalka má novú oficiálnu webovú stránku www.petrzalka.sk. Spustila ju v týchto dňoch a návštevníci sa na nej môžu orientovať podľa piatich sekcií - aktuality, oblasti, samospráva, miestny úrad a organizácie, mapy a fotogaléria.

Časť AKTUALITY prináša na dennej báze najnovšie informácie z diania v samospráve, ako aj rôzne oznamy, pozvánky na petržalské podujatia a informácie z elektronickej úradnej tabule.

Časť OBLASTI poskytuje informácie z jednotlivých oddelení miestneho úradu, napríklad školstvo, bytová politika, sociálne veci, doprava a parkovanie, životné prostredie, územný plán, stavebný poriadok, správa majetku, matrika či ohlasovňa pobytu.

V sekcii SAMOSPRÁVA záujemca nájde informácie o samotnej mestskej časti a jej predstaviteľoch. Petržalčan sa dozvie napríklad aj to, o čom rokovali poslanci miestneho zastupiteľstva, ako hlasovali i v ktorej z komisií pracuje poslanec z jeho volebného obvodu.

Časť MIESTNY ÚRAD A ORGANIZÁCIE sa venuje pracovným úlohám a kompetenciám miestneho úradu a prednostu úradu a poskytuje tiež informácie o príspevkových a rozpočtových organizáciách mestskej časti. "Neustále sa snažíme o zvyšovanie transparentnosti našej samosprávy. Nový web umožní aj väčšiu interaktívnosť a komunikáciu s Petržalčanmi," hovorí starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Nová stránka je zároveň dobrým pomocníkom v orientácii v uliciach Petržalky, keď v sekcii MAPY A FOTOGALÉRIA prináša mapu Petržalky, Bratislavy i celého Bratislavského kraja.

Web má odkaz aj na Facebook pod názvom Viem byť Petržalčan.