Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Podľa Kaliňáka je Fico dostatočne schopný, aby viedol stranu aj vládu

Robert Kaliňák skonštatoval, že strana Smer-SD bez Roberta Fica na čele nie je dobré riešenie.

Bratislava 18. marca (TASR) - Strana Smer-SD bez Roberta Fica na čele nie je dobré riešenie. Dobrý nápad nie je ani oddelenie funkcií šéfa strany od predsedu vlády. Myslí si to podpredseda sociálnych demokratov Robert Kaliňák. "Robert Fico zvládne byť aj predsedom vlády aj strany," povedal v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

Reagoval tak na otázku, či by nemalo dôjsť k oddeleniu funkcií tak, ako o nej v minulosti hovoril Fico. Podľa Kaliňáka voľby ukázali, že ľudia chcú Fica tak na stoličke predsedu vlády, ako aj strany Smer-SD. "Hlasovanie a krúžky dali jasne najavo, že Robert Fico má byť predseda strany Smer-SD aj premiér," zdôraznil.

Výsledky volieb sa podľa neho dajú chápať aj ako akýsi prieskum strany, ktorý hovorí o tom, kto má byť šéf kabinetu a predseda strany. "Hlasy ako také pre celú stranu dávajú možnosť, aby strana bola vo vláde a hlasy z krúžkovania zas jasne povedali, kto v strane Smer má jasnú pozíciu a kto má jasný predpoklad pre to, aby pokračoval vo funkcii predsedu strany," poznamenal Kaliňák.

V súvislosti s tým, že Fico svojho času označil Kaliňáka za svojho korunného princa a teda nádejného budúceho šéfa sociálnych demokratov, podpredseda Smeru-SD poznamenal, že Fico to hovoril žartovným tónom.