Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Podnikateľ Babiš má záujem o kúpu Centrum Holdings

Foto: aktualne.centrum.cz/

V dnešných Lidových novinách (LN) sa objavili informácie, že podnikateľ Babiš kúpil slovenské Hospodárske noviny.

Praha 16. augusta (TASR) - Jeden z najbohatších podnikateľov v Česku, Andrej Babiš, pokračuje v expanzii na mediálnom trhu. Dal ponuku na kúpu skupiny Centrum Holdings, ktorá na internete prevádzkuje portál Centrum.cz alebo spravodajský server Aktuálně.cz.

Uviedol to dnes na svojej internetovej stránke český portál Patria.CZ s odvolaním sa na dnešné vydanie Lidových novín (LN), ktorým to potvrdil sám Babiš.

Podľa informácií LN Babiš kúpil od českého podnikateľa Zdeňka Bakalu slovenské Hospodárske noviny.

Babiš však odmietol novinám prezradiť, na koľko si cení skupinu Centrum Holdings. Podľa denníka to budú miliardy korún, pretože súčasný vlastník, americká finančná skupina Warburg Pincus, investoval do Centrum Holdings zhruba 3,5 miliardy korún (140,21 milióna eur).

Mediálna skupina, ktorá sa dlhodobo pohybuje v červených číslach, je na predaj od júna. O spoločnosť sa údajne zaujímali vydavateľstvo Ringier Axel Springer CZ alebo spoluzakladateľ Centrum.cz Ondřej Tomek. Babiš s Tomekom sa podľa LN ako jediní otvorene priznali, že majú záujem o Centrum Holdings.

Babiš odmieta informácie o tom, že by kúpil slovenské Hospodárske noviny

Babiš odmieta informácie, ktoré sa objavili v dnešných Lidových novinách (LN) o tom, že kúpil od českého podnikateľa Zdeňka Bakalu slovenské Hospodárske noviny. "Nič sme nekúpili. Je uhorková sezóna, tak LN asi potrebujú zvýšiť náklad," povedal Babiš pre denník Sme.

Táto informácia je podľa jeho slov "kačica". "Nie je to pravda a neviem, kto to rozširuje," dodal Babiš. Na otázku, či rokoval o kúpe Economie či Ecopressu denníku odpovedal: "My rokujeme o všeličom."

Denník Hospodárske noviny vydáva spoločnosť Ecopress, ktorá patrí českej skupine Economia. Tú Bakala vlastní cez firmu BXR. "Skupina BXR nepredala ani v súčasnej dobe nepredáva vydavateľstvo Economia ani žiadne z jeho aktív," komentovala spoločnosť informácie LN pre portál Mediálne.sk.

Informáciu vyvrátil aj riaditeľ Ecopressu Milan Mokráň. "To, že Ecopress mal byť predaný, nie je pravdivá informácia. A preto by som nechcel akékoľvek špekulácie na túto tému ďalej komentovať," uviedol pre portál.