Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Podpaľača, ktorý založil požiar v Kalifornii, odsúdili na smrť

Prokurátori opísali Fowlera (31) ako sadistického človeka závislého od metamfetamínu (pervitínu), ktorý znásilňoval a týral dve svoje priateľky a sexuálne zneužil spoluväzňa.

Los Angeles 29. januára (TASR) - Kalifornský sudca nariadil trest smrti pre muža, ktorý v roku 2003 založil obrovský lesný požiar. Ten spôsobil smrť piatich ľudí, ktorí dostali srdcový záchvat. V pondelok o tom informoval americký denník Los Angeles Times, ktorý citovala tlačová agentúra DPA.

Rickieho Leea Fowlera odsúdili za zabitie a podpaľačstvo vlani v auguste, keď porota dospela k záveru, že úmyselne založil obrovský lesný požiar v juhokalifornskom okrese San Bernandino hodením cestnej svetlice do krovinatého porastu.

Požiar zničil vyše 1000 domov. Niekoľko mesiacov po katastrofe zahynulo 14 ľudí pri rozsiahlom zosuve pôdy na holých svahoch v oblasti, spálenej plameňmi. Fowler však z tohto nešťastia nebol obvinený.

Prokurátori opísali Fowlera (31) ako sadistického človeka závislého od metamfetamínu (pervitínu), ktorý znásilňoval a týral dve svoje priateľky a sexuálne zneužil spoluväzňa. Prokurátori uviedli, že páchateľ zámerne založil požiar v záchvate zlosti voči svojmu krstnému otcovi, ktorý ho vysťahoval zo svojho neďalekého domu.

Fowler sa nepriznal k hodeniu svetlice do krovia, ktorá spôsobila požiar, a tvrdil, že to urobil iný podozrivý menom Martin Valdez. Ten bol v roku 2006 smrteľne postrelený.