Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Poľský kontrolný orgán žaluje FIFA za distribúciu vstupeniek

Vedenie FIFA uskutočnilo v priebehu minulého roka spoločne s predstaviteľmi Poľského futbalové zväzu lotériu, prostredníctvom ktorej vymedzili lístky na finálový turnaj v Poľsku a na Ukrajine.

Varšava 16. marca (TASR) – Poľský kontrolný orgán UOKiK žaluje Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) pre pravidlá týkajúce sa predaja vstupeniek na záverečný turnaj EURO 2012.

Vedenie FIFA uskutočnilo v priebehu minulého roka spoločne s predstaviteľmi Poľského futbalové zväzu lotériu, prostredníctvom ktorej vymedzili lístky na finálový turnaj v Poľsku a na Ukrajine. Ten sa uskutoční od 8. júna do 1. júla.

Veľká časť fanúšikov však dostala pri záujme o lístky "košom", pretože množstvo z nich pripadlo rôznym sponzorom. Vedenie UOKiK vznieslo niekoľko námietok voči predaju vstupeniek. Taktiež sa im nepozdáva fakt, že diváci nemajú možnosť vymeniť si medzi sebou lístky a ani ich vrátiť za peniaze.

Poľský súd sa bude paradoxne týmto prípadom zaoberať až 22. júna, teda v čase, keď bude polovica stretnutí na EURO 2012 odohraná.