Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Približne 200 mŕtvych a ranených si vyžiadal útok na alavitskú menšinu

Foto: TASR/AP

Údaje o počte obetí sa stále rôznia, ale viacerí aktivisti potvrdili desať mŕtvych. Z útoku obvinili vojská prezidenta Asada.

Damask 12. decembra (TASR) - Približne desať mŕtvych a takmer 200 zranených si vyžiadal utorňajší útok na dedinu členov alavitskej náboženskej menšiny, ku ktorej patrí aj sýrsky prezident Bašár Asad. Bezprostredne nebolo známe, kto útok uskutočnil, informovala agentúra Reuters.

Údaje o počte obetí sa stále rôznia, ale viacerí aktivisti potvrdili desať mŕtvych. Z útoku obvinili vojská prezidenta Asada. Údajne ostreľovali dom, v ktorom sa ukrývalo okolo 200 ľudí.

Podľa Sýrskeho observatória pre ľudské práva so sídlom v Británii pri sérii výbuchov, ktoré zničili niekoľko domov v meste Akrab, zahynulo alebo sa zranilo najmenej 125 ľudí. V poľnej nemocnici opozičných bojovníkov pri meste Húlá ošetrovali zranené deti, očividne išlo o alavitov z Akrabu. Traja chlapci, ktorých novinári vyspovedali, povedali, že v zasiahnutom dome bolo asi 200 ľudí, ktorých vládne milície držali ako ľudské štíty.

Pravdivosť informácií nebolo možné potvrdiť z nezávislých zdrojov.