Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Program kooperačnej burzy bude inovácia, robotizácia a elektromobilita

Generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Robert Šimončič. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kooperačná burza je zaradená do programu Predsedníctva SR vo Vyšehradskej štvorke (V4) a koná sa pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR.

Bratislava 9. novembra (TASR) – Slovenskú kooperačnú burzu 2018 ako priestor pre rokovania takmer 200 slovenských a zahraničných firiem pripravuje na 13. novembra Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Jej odborný program je zameraný na inovácie, robotizáciu, automatizáciu, elektromobilitu a predstavia sa aj inovatívne slovenské firmy. Informovala o tom agentúra.

Kooperačná burza je zaradená do programu Predsedníctva SR vo Vyšehradskej štvorke (V4) a koná sa pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR.

Odborníci z praxe, zástupcovia odborných inštitúcií a štátu budú diskutovať o strategickom zameraní priemyslu krajín V4, jeho konkurencieschopnosti vo vzťahu k inováciám, o nových konceptoch mobility a Smart City (inteligentných mestách).

Slovenská kooperačná burza prepája 12 rokov potenciál slovenských firiem so zahraničnými trhmi, uviedol generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič. "Agentúra systematicky pomáha slovenským firmám etablovať sa v silnej zahraničnej konkurencii poskytovaním kvalitných služieb spolu s organizovaním tohto nášho každoročne najväčšieho networkingového podujatia," konštatoval.

Slovenská kooperačná burza patrí k najväčším medzinárodným biznis podujatiam na Slovensku.