Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Lionel Messi potrebuje jeden gól a vyrovná Rodriguezov rekord

Hráč FC Barcelona Lionel Messi (vpredu) v objatí trénera Josepa Guardiolu. Foto: TASR/AP

Svetový futbalista roka Messi dal v tejto sezóne vo všetkých súťažiach celkovo 51 gólov.

Barcelona 20. marca (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi potrebuje dosiahnuť už len jeden gólový úspech, aby vyrovnal rekordný zápis legendárneho kanoniera FC Barcelony Cesara Rodrigueza Alvareza.

Podľa oficiálnych štatistík totiž dnes už 74-ročný Rodriguez nezaznamenal 235 presných zásahov, ale o tri menej.

Bývalý španielsky reprezentant dosiahol svoje pozoruhodné záznamy v rokoch 1939 - 1955, teraz však prišiel katalánsky gigant s aktualizovanými číslami na základe výstupov vzdelávacieho a dokumentačného centra v spolupráci s denníkom La Vanguardia.

Svetový futbalista roka Messi dal v tejto sezóne vo všetkých súťažiach celkovo 51 gólov, pričom rekordný zápis rodáka zo španielskeho Leonu by mohol teoreticky už v utorkovom ligovom zápase proti Granade. Dvadsaťštyriročný juhoamerický blesk to však všetko stihol počas necelých ôsmich sezón.

"Po preštudovaní štatistiky Cesarových zápasov sme oznámili, že oficiálne zaostáva Messi už len o jeden gól," uvádza sa v stanovisku FC Barcelona. "Faktom je, že v súťažných zápasoch je historicky klubovým lídrom v počte gólov Cesar Rodriguez, ale absolútnym rekordérom je Paulino Alcantara, ktorý skóroval celkovo 369-krát v 357 súťažných aj prípravných stretnutiach."