Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Peter Sagan dostal za dobré výsledky nové auto

Foto: TASR/Michal Svítok

V utorok doobeda mu ho odovzdali zástupcovia spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia, s ktorou talentovaný pretekár uzavrel marketingové partnerstvo.

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan si za mimoriadne úspešné vystúpenie na pretekoch Okolo Švajčiarska vyslúžil okrem bodov do rebríčka UCI a ďalšieho medzinárodného uznania aj nové auto. V utorok doobeda mu ho odovzdali zástupcovia spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia, s ktorou talentovaný pretekár uzavrel marketingové partnerstvo.

Riaditeľ spoločnosti Andrej Glatz v utorok odovzdal Saganovi kľúče od nového automobilu. "Som veľmi rád, že sme uzavreli takúto spoluprácu. Som vďačný, že sa to podarilo. Predtým som už mal tri autá, ale toto bude jednoznačne najlepšie," uviedol Sagan. Za bicykel by ho však nevymenil ani za nič. "Veď bez bicykla by som sa sem ani nikdy nedostal. To je to, čo ma živí," zasmial sa.

Dvadsaťdvaročný Slovák zvíťazil na švajčiarskych cestách v štyroch z deviatich etáp a stal sa jednoznačným víťazom súťaže aktivity (102 b.). V prebiehajúcej sezóne tak nazbieral celkovo už dvanásť etapových vavrínov a v rebríčku Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) poskočil už na piate miesto (253 bodov). "Od štartu sezóny sa mi naozaj veľmi darí. Sám som z toho prekvapený a ani neviem, čo mám povedať. Dúfam, že to nie je predčasné a že mi forma vydrží aj na ďalšie preteky," uviedol.

Tu bude player


Sagana najdôležitejšie preteky sezóny totiž ešte len čakajú. Na konci mesiaca sa premiérovo postaví na štart najslávnejších pretekov Tour de France a vzápätí sa predstaví aj na olympijských hrách v Londýne. "Na Tour prídu všetci lepšie pripravení ako na Okolo Švajčiarska, ale dúfam, že sa mi tam niečo podarí," uviedol. Sagan sa stavil so šéfom svojej stajne Liquigas-Cannondale, že na francúzskych cestách vyhrá aspoň dve etapy a získa zelený dres pre najaktívnejšieho pretekára. "No to, čo je v stávke, prezradím až potom," dodal.

Už necelý týždeň po Tour štartuje druhý vrchol sezóny londýnska olympiáda. "Nie je to ideálna príprava, po troch týždňoch budem úplne mŕtvy a za pár dní zregenerovať nie je nič ľahké. Uvidíme, čo sa podarí."