Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Slovan v European Trophy nastúpi s najsilnejšou zostavou

Na ilustračnej snímke tréner Slovana Rostislav Čada s hráčmi Slovana Foto: TASR/Martin Baumann

Okrem dlhodobo zranených Miroslava Šatana a Martina Štajnocha je otázny aj štart hviezdneho obrancu Slovana Ľubomíra Višňovského. Ten podľa Čadových slov takmer nehral už v nedeľu proti Levu.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Hokejisti slovenského zástupcu v KHL Slovana Bratislava budú v najbližších dňoch bojovať na domácom ľade na finálovom turnaji European Trophy 2012.

"Belasí" vstúpia do podujatia Red Bull Salute štvrtkovým štvrťfinálovým duelom proti švédskemu Färjestadu.

Pre Slovan, ktorý bojuje o postup do play off prestížnej Kontinentálnej hokejovej ligy, nebude European Trophy iba akýmsi vyplnením pauzy cez reprezentačnú prestávku. Naopak, "belasí" chcú pred domácim publikom zabojovať o triumf. Aj preto sa vedenie klubu dohodlo s národným tímom, že na v rovnakom čase prebiehajúci Arosa Challenge vo Švajčiarsku uvoľní iba Ivana Švarného.

Vo štvrtkovom zápase s Färjestadom by tak mala nastúpiť veľmi podobná zostava ako v derby KHL s Levom Praha. "Okrem zranených hráčov tam pôjdu všetci. Budeme ďalej pokračovať v tej zostave, ktorú máme a v žiadnom prípade nemôžeme podceniť alebo odovzdať zápas so švédskym súperom," uviedol pre TASR tréner Rostislav Čada.

Okrem dlhodobo zranených Miroslava Šatana a Martina Štajnocha je otázny aj štart hviezdneho obrancu Slovana Ľubomíra Višňovského. Ten podľa Čadových slov takmer nehral už v nedeľu proti Levu. "O jeho štarte sa dlho diskutovalo, ale nakoniec nastúpil a patril k našim najlepším hráčom. Teraz je však veľká pravdepodobnosť, že Ľubo dostane čas na vyliečenie tak, aby bol na budúci týždeň pripravený na ďalší zápas v KHL," pokračoval hlavný tréner.

Finálový turnaj najväčšej európskej súťaže klubových celkov po prvý raz od svojho vzniku (2010) opustil domovské mesto impéria Red Bull - Salzburg. Bratislava tento rok organizuje turnaj spolu s rakúskym tímom Vienna Capitals. Na zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa uskutočnia dva štvrťfinálové zápasy Slovan - Färjestad a HV71 - Tappara Tampere, ako i semifinále a finále podujatia. Rakúska metropola privíta štvrťfinálové súboje Lulea Hockey - Brynäs IF a domácich Capitals s víťazmi turnaja spred dvoch rokov Eisbären Berlín i druhé semifinále.

V tohtoročnej edícii European Trophy sa v štyroch divíziách predstavilo celkom 32 mužstiev z vyspelých európskych hokejových krajín Česka, Švédska, Fínska, Nemecka, Švajčiarska, Rakúska a Slovenska. Turnaj má od svojho vzniku pozývací charakter, Slovan je už druhýkrát jediným reprezentantom slovenského hokeja.

Program zápasov Red Bulls Salute 2012 v Bratislave:

Štvrtok 13. decembra: HV71 - Tappara Tampere (17.00 h), Slovan - Färjestad (20.30)
Sobota 15. decembra, 20.30 h: semifinále
Nedeľa 16. decembra, 20.00 h: finále

Program vo Viedni:

Štvrtok 13. decembra: Lulea Hockey - Brynäs IF (17.00 h), Viedeň Capitlas - Eisbären Berlín (20.30)
Sobota 15. decembra, 17.00 h: semifinále