Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Talianska polícia vypočúva svedkov tragickej nehody na koncerte

Policajti stoja pred nočným klubom Lanterna Azzurra (Modrý lampáš) v talianskom meste Corinaldo v provincii Ancona pri pobreží Jadranského mora 8. decembra 2018. Šesť ľudí prišlo v sobotu nadránom o život pri panike, ktorá vypukla v nočnom klube. Paniku a následný splašený hromadný útek podľa tohto média zrejme zapríčinil slzotvorný plyn, ktorý niekto v klube použil. V nočnom klube Lanterna Azzurra (Modrý lampáš) v tom čase prebiehal rapový koncert, na ktorý prišlo okolo 1000 ľudí. Foto: TASR/AP

Vyšetrovatelia tvrdia, že na koncert bolo predaných o niekoľko stoviek vstupeniek viac, než mohla diskotéka zvládnuť.

Rím 9. decembra (TASR) - Talianska polícia vypočúva desiatky ďalších svedkov, aby zistila, kto nasprejoval dráždivú látku, ktorá vyvolala tragickú davovú paniku na sobotňajšom rapovom koncerte v priestoroch preplnenej diskotéky neďaleko mesta Ancona na pobreží Jadranského mora. Informovala o tom v nedeľu tlačová agentúra AP.

Policajný plukovník Cristian Carrozza, z talianskej bezpečnostnej zložky karabinieri v Ancone, odmietol v nedeľu potvrdiť správy talianskych médií, že vyšetrovatelia už identifikovali mladistvú osobu ako údajného "sprejera". Plukovník uviedol pre portál televízie RaiNews24, že policajti-karabinieri vypočuli vyše 80 svedkov davovej paniky, ktorá nastala v sobotu pred svitaním na diskotéke s názvom Lanterna Azzurra (Modrý lampáš) v meste Corinaldo, a budú sa rozprávať ešte s desiatkami ďalších svedkov.

V tlačenici, spôsobenej davovou panikou po použití spreja, zahynulo päť tínedžerov a žena, ktorá sprevádzala svoju dcéru na rapovom koncerte. Zranenia utrpelo vyše 50 návštevníkov koncertu, pričom sedem z nich sa v nedeľu stále nachádzalo vo veľmi vážnom stave.

Vyšetrovatelia tvrdia, že na koncert bolo predaných o niekoľko stoviek vstupeniek viac, než mohla diskotéka zvládnuť.