Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

V deň 20. narodenín Čepelová prehrala, s Kerberovou uhrala štyri hry

Narodeninová oslávenkyňa Jana Čepelová Foto: TASR/AP

Po vypadnutí v 2. kole jej grandslamovým maximom zostáva 3. kolo z vlaňajšieho Wimbledonu.

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V deň svojich 20. narodenín prehrala s nasadenou osmičkou Nemkou Angelique Kerberovou hladko v dvoch setoch 2:6 a 2:6. Pre Čepelovú to bolo premiérové vystúpenie v hlavnej súťaži na druhom podujatí veľkej štvorky. Z Paríža si odnáša prémiu 35.000 eur a 100 bodov do svetového rebríčka WTA, jej grandslamovým maximom zostáva 3. kolo z vlaňajšieho Wimbledonu.

Nevyšiel úvod

Čepelovej nevyšiel úvod zápasu s Kerberovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie a Nemka si vybudovala náskok 5:1. Slovenka následne zobrala súperke servis, no v ôsmom geme využila Kerberová v poradí druhý setbal. Nemka predvádzala svoj typický celodvorcový tenis s množstvom víťazných úderov po čiarach. Na začiatku druhého dejstva Čepelová vyrovnala z 0:2 na 2:2, v šiestom geme ju však opäť nepodržal servis a Kerberová už dotiahla zápas do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní Slovenky mečbal.




Hladká prehra sklamala

Jana Čepelová
Foto: TASR/AP
Čepelová po hladkej prehre netajila sklamanie. "Chcela som si dať pekný darček k dnešným 20. narodeninám a prekvapiť favoritku, no zápas mi nevyšiel podľa mojich predstáv. Nezachytila som úvod. V treťom geme som nevyužila brejkbal, v ďalšej hre som stratila podanie a Kerberová išla do trháku 4:1. V tých fázach som nehrala dobre. Necítila som sa dnes vo svojej koži, chcela som súperku potrápiť viac. Celkovo však postup do 2. kola pri seniorskej premiére na Roland Garros považujem za dobrý výsledok," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Čepelová, ktorú teraz čaká trávnatá časť sezóny. "Najprv absolvujem 75-tisícku v Nottinghame, potom ma čakajú turnaje WTA v Birminghame a Eastbourne. Vyvrcholením trávnatej série bude Wimbledon, na ktorý sa už veľmi teším."

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Angelique Kerberová (8-Nem.) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:2, 6:2


Nemecká tenistka Angelique Kerberová sa raduje počas zápasu proti Slovenke Jane Čepelovej v 2. kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 29. mája 2013.
Foto: TASR/AP