Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Tropická búrka Ernesto zoslabla, ale ešte hrozia záplavy

Foto: TASR/AP

V mexickom štáte Tabasco sa vo štvrtok utopili dvaja rybári, potvrdil tamojší guvernér Andres Granier.

Veracruz 10. augusta (TASR) - Tropická búrka Ernesto dnes pri príchode do Mexika zoslabla na tlakovú níž, avšak meteorológovia ešte varovali pred možnosťou silných dažďov, vetra a záplav.

V mexickom štáte Tabasco sa vo štvrtok utopili dvaja rybári, potvrdil tamojší guvernér Andres Granier. Vietor strhol strechy z niekoľkých domov, ale ľudia odmietli evakuáciu, pretože sa obávali o svoj majetok, citovala guvernéra tlačová agentúra AP.

Ernesto dorazil na pobrežie Mexika v blízkosti oblasti, kde sú štátne ropné vrtné súpravy. Mexická vláda zavrela Veracruz - najväčší prístav na mexickom pobreží - a dva menšie prístavy, Alvarado a Coatzacoalcos.

Americké Národné hurikánové centrum v Miami informovalo, že rýchlosť vetra do štvrtka večera klesla na 65 kilometrov za hodinu. Búrka by mala počas dnešného dňa ďalej slabnúť, ale v noci sa ešte môžu vyskytnúť silné dažde.

Približne 2000 mexických vojakov a príslušníkov námorníctva bolo v mexickom štáte Veracruz v pohotovosti, aby v prípade potreby mohli pomôcť s presunom ľudí do hornatých oblastí. Na žiadnej z tamojších riek nedošlo k veľkým záplavám.