Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

O primátorský post Turčianskych Teplíc majú záujem štyria kandidáti

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto: TASR

Svoj post chce obhájiť aj súčasný primátor Igor Hus, ktorý kúpeľné mesto vedie prvé volebné obdobie.

Turčianske Teplice 20. septembra (TASR)- O post primátora Turčianskych Teplíc majú záujem štyria kandidáti. Všetci sa o hlasy voličov v novembrových komunálnych voľbách budú uchádzať ako nezávislí. Vyplýva to z informácií tamojšej mestskej volebnej komisie.

Svoj post chce obhájiť súčasný primátor Igor Hus, ktorý kúpeľné mesto vedie prvé volebné obdobie. Jeho súperom vo voľbách bude právnik Michal Sygút. Ten Turčianske Teplice viedol predchádzajúce dve volebné obdobia. O hlasy voličov sa bude uchádzať i podnikateľ Erik Štefák a geodet Ľubomír Hanko.

O 13 stoličiek v mestskom zastupiteľstve má záujem dovedna 47 ľudí. Z nich 21 sa chce uchádzať o hlasy voličov ako nezávislých, ostatných nominovali politické strany a hnutia.

Vo volebnom obvode Dolná Štubňa majú o jedno poslanecké miesto záujem traja kandidáti a v Turčianskom Michale rovnako o jedno miesto štyria kandidáti. V Diviakoch sa bude o dve poslanecké stoličky uchádzať šesť ľudí, v Horných Rakovciach o štyri stoličky 13 ľudí. Vo volebnom obvode Turčianske Teplice I, kde sa volia traja poslanci, chce záujmy obyvateľov hájiť 13 ľudí a vo Vieske, kde sa volia dvaja poslanci, je to osem ľudí.