Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

V centre Žiaru nad Hronom bude klzisko so syntetickým ľadom

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Žiarska samospráva ponúkla miestnym školám možnosť využiť klzisko na hodiny telesnej výchovy.

Žiar nad Hronom 10. decembra (TASR) - Ľadová plocha na námestí v Žiari nad Hronom bude otvorená od 17. decembra a korčuliarom bude k dispozícii za symbolické vstupné.

Ako sa pre TASR vyjadril hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž, klzisko so syntetickým ľadom bude mať rozmery 20x10 metrov. "Syntetický ľad má oproti klasickému výhodu, že sa na ňom bude môcť korčuľovať za akejkoľvek teploty, výnimkou by mal byť jedine silný dážď," spresnil Baláž.

Okrem prevádzkovania klziska pre verejnosť žiarska samospráva plánuje klzisko využívať aj na iné účely a ponúkne menšie doplnkové služby. "Školám v meste sme ponúkli možnosť využiť ľadovú plochu na hodiny telesnej výchovy. Klzisko si môžu prenajať aj partie, ktoré budú chcieť hrať hokej a k dispozícii budú aj doplnkové služby ako brúsenie korčúľ vo vopred ohlásenom čase," doplnil Baláž.

Podľa hovorcu mesta vstupné na klzisko bude odstupňované a cenník bude v priebehu týždňa uverejnený na oficiálnej stránke mesta. Samospráva predbežne počíta s 50 centami za hodinu pre verejnosť.