Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Venezuelský prezident Hugo Chávez sa zotavuje po operácii na Kube

Venezuelský prezident Hugo Chávez. Foto: TASR/AP

Išlo už o štvrtý chirurgický zákrok na odstránenie rakovinových buniek, ktorý Chávez od júna 2011 podstúpil.

Caracas 12. decembra (TASR) - Venezuelský prezident Hugo Chávez sa zotavuje po úspešnom chirurgickom zákroku na odstránenie zhubných rakovinových buniek, ktorý podstúpil na Kube. Oznámil to dnes viceprezident Venezuely Nicolas Maduro.

Maduro vo vysielaní venezuelskej televízie spoločne s poradcami prezidenta a predstaviteľmi armády uviedol, že operácia bola "komplexná a úspešná".

Išlo už o štvrtý chirurgický zákrok na odstránenie rakovinových buniek, ktorý Chávez od júna 2011 podstúpil.

Potrebu najnovšieho zákroku oznámil Chávez len pred troma dňami po tom, ako zhubné rakovinové bunky odhalili nedávne lekárske vyšetrenia.

Chávez kvôli chorobe už absolvoval viacero operácií a liečebných zákrokov. V júli tohto roku dokonca oznámil, že sa úplne uzdravil.

Na uliciach metropoly Caracas podľa agentúry Reuters prebiehala počas dnešného chirurgického zákroku zanietená debata verejnosti o smerovaní krajiny po prípadnom neúspechu liečby nedávno opätovne zvoleného dlhoročného vodcu.

Chávez pred operáciou menoval za nástupcu svojho viceprezidenta, ak by bol nútený sa pre chorobu vzdať funkcie. Zároveň vyzval Venezuelčanov, aby v prípade predčasných volieb hlasovali za 50-ročného Madura.