Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Víťazmi Pohára Karola Poláka sa stali deti z Trnavského kraja

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cieľom Festivalu futbalu pre deti z detských domovov je spopularizovať najsledovanejší šport na svete medzi chlapcami a dievčatami z detských domovov a ponúknuť im možnosť pohybovej aktivity.

Bratislava/Štrba 20. júna (TASR) – Víťazmi 14. ročníka Pohára Karola Poláka - Majstrovstiev Slovenska vo futbale detských domov sa stal výber chlapcov a dievčat z Trnavského kraja. Ten v týchto dňoch zvíťazil v záverečnom turnaji v Štrbe nad rovesníkmi z Prešovského kraja.

"Podporovať detí, rozvíjať ich nadanie a talent má veľký význam z pohľadu ich osobnostného rastu a budúcnosti. Tradícia turnaja a vo všeobecnosti šport im už roky dáva radosť a nádej aspoň na chvíľu zabudnúť na každodenné starosti,"
skonštatoval marketingový riaditeľ RTVS Richard Jajcay.

Cieľom Festivalu futbalu pre deti z detských domovov je spopularizovať najsledovanejší šport na svete medzi chlapcami a dievčatami z detských domovov a ponúknuť im možnosť pohybovej aktivity. Pohár Karola Poláka je súčasťou festivalu a zároveň súťažou pre detské domovy, v rámci ktorej výbery jednotlivých krajov, chlapcov a dievčat vo veku 14 až 18 rokov, bojujú o šancu zúčastniť sa na finálovom futbalovom turnaji v Štrbe.

Partnerom projektu je Slovenský futbalový zväz a Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Ambasádorom aktuálneho ročníka športového podujatia je generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.