Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Vyšetrovateľ opäť obvinil 14-krát trestaného muža

Ilusračné foto Foto: TASR/Polícia

Obvinený muž si do augusta zadovažoval v Trnavskom kraji omamné a psychotropné látky, prevažne heroín a metamfetamín. Ten prechovával a po rozdelení na jednotlivé dávky predával závislým osobám.

Skalica 10. augusta (TASR) - Vyšetrovateľ zo Skalice obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 55-ročného muža a 32-ročnú ženu z Holíča. Informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michal Hanus.

"Obvinený muž si do mesiaca august zadovažoval prevažne v Trnavskom kraji omamné a psychotropné látky, prevažne heroín a metamfetamín. Ten následne prechovával a po rozdelení na jednotlivé dávky ďalej predával závislým osobám, najmä z okresu Skalica," priblížil Hanus s tým, že Holičan 8. augusta si v okrese Galanta zadovážil metamfetamín, ktorý následne odovzdal obvinenej žene, aby ho počas cesty prepravovala u seba a schovala ho do spodnej bielizne, pre prípad policajnej kontroly.

Podľa hovorcu na základe operatívnych informácií polícia zastavila a kontrolovala vozidlo aj jeho posádku, muža a ženu. "Počas prehliadky policajti zaistili biely prášok zabalený v celofáne a zaslali ho na expertízne skúmanie. Expertíza potvrdila, že ide o metamfetamín, z ktorého by bolo možné vyrobiť minimálne 25 jednorazových dávok drogy," konštatoval a pripomenul, že v prípade obvineného muža vyšetrovateľ už spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Žena, matka takmer ročného dieťaťa je stíhaná na slobode. Dodal, že 14-krát trestanému mužovi a tri razy trestanej žene hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.