Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Andrej Sekera má nový klub. Bude spoluhráčom Gáboríka v Los Angeles

Andrej Sekera v drese Caroliny sa teší so spoluhráčom Justinom Faulkom. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný bojnický rodák sa sťahuje v rámci USA zo Severnej Karolíny do Kalifornie.

Bratislava 21. februára (Teraz.sk) – Posledná uzávierka prestupov v aktuálnej sezóne NHL vrcholí, pre všetky kluby je deadline pondelok druhého marca.

Avizovaná výmena slovenského obrancu Andreja Sekeru (28) je už spečatená. Podľa prestížneho zámorského spravodajského portálu TSN i oficiálneho webu NHL prestupuje Sekera z Caroliny do Los Angeles. Hurricanes dostanú v rámci výmeny za nášho beka možnosť prvej voľby v drafte a 19-ročného kanadského obrancu Rolanda McKeowna.

V Kalifornii bude Sekera spoluhráčom slovenského kamaráta Mariána Gáboríka. Ten sa vlani stal "prestupom roka", keď ho ako nechceného generálny manažér LA Dean Lombardi získal z Columbusu a trenčiansky odchovanec mal napokon leví podiel na celkovom triumfe. Zverenci Darryla Suttera ako obhajcovia Stanley Cupu momentálne bojujú o účasť v play-off. V Západnej konferencii im patrí 7. miesto, ale od tímov "pod čiarou" Flames či Sharks ich delia iba dva body. Sekera bude jediným Európanom v súčasnej obrane Kings.

Sekera by mal pomôcť "kráľom" zaplátať dieru v defenzíve, ktorá vznikla po suspendácii Rusa Vjačeslava Vojnova a zranení Aleca Martineza. "Cítili sme, že tento post potrebujeme posilniť. Prvá vec, ktorá mi v súvislosti so Sekerom napadne, je, že je to nesmierne súťaživý typ. Niet pochýb, že je hladný po víťazstvách. Chceme, aby do mužstva čím skôr zapadol," povedal na adresu novej posily generálny manažér LA Dean Lombardi. "Je to pohyblivý obranca a hoci nepatrí medzi hráčov s najväčšou postavou, je to šikovný hráč," dodal pre LA Kings Insider. Príchod Sekeru privítal aj samotný Gáborík. "Vitaj v Los Angeles. Užiješ si to na sto percent. Som šťastný, že mám v tíme krajana," napísal na Twitteri.




"Vážime si Andrejov prínos pre našu organizáciu, na ľade i mimo neho. Je to dobrý hráč a ešte lepší človek," povedal o Sekerovi generálny manažér "hurikánov" Ron Francis.

Bojnický rodák nazbieral v tejto sezóne do štatistík v 57 zápasoch 19 bodov (2+17) a len 8 trestných minút. V mužstve Hurricanes bol druhým najvyťaženejším hráčom s priemerným časom na ľade v zápase 22:46 min. "Ihneď po výmene sme si písali a párkrát aj telefonovali. Je dobré, že tam je práve Marián. Práve čakám v New Yorku na lietadlo do Los Angeles. Čaká ma šesťhodinový let, následne lekárske testy v novom tíme a ak nimi prejdem, som pripravený nastúpiť. Neviem, či nastúpim už dnes, alebo až zajtra. Chcem byť hlavne zdravý a pomôcť mužstvu vyhrať čo najviac zápasov," povedal Sekera pre hockeyslovakia.sk. Na pôsobenie v tíme Caroliny bude mať príjemné spomienky. "Strávil som tam necelé dve sezóny a bola to pre mňa výborná skúsenosť. Bola to pre mňa krásna životná etapa."
Okrem Sekeru opúšťa Carolinu aj český útočník Jiří Tlustý, ktorý bol vymenený do Winnipegu.