Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Babcock sa o svojej budúcnosti v NHL rozhodne v priebehu týždňa

Mike Babcock, archívne foto. Foto: TASR/AP

Päťdesiatdvaročný Babcock viedol Detroit posledných 10 sezón, v roku 2008 doviedol svoj tím k zisku Stanley Cupu a o rok neskôr do finále.

New York 16. mája (TASR) - Tréner hokejového tímu NHL Detroit Red Wings Mike Babcock sa v priebehu budúceho týždňa rozhodne, či predĺži kontrakt s "červenými krídlami" alebo po desiatich rokoch tento klub opustí. Babcock, ktorému kontrakt s Detroitom vyprší v júni, to povedal v rozhovore s Darrenom Dregerom pre TSN počas majstrovstiev sveta v Prahe.

"Do 20. mája sa definitívne rozhodnem, kde budem ďalej pôsobiť," povedal Babcock, ktorému dali Red Wings na začiatku mája povolenie rokovať s inými klubmi. Generálny manažér Detroitu Ken Holland verí, že Babcock napokon v klube ostane a ponúkol mu nový kontrakt. "Určite budeme mať na lavičke aj v budúcej sezóne dobrého trénera. Dúfam, že to bude Mike," povedal Holland.

Päťdesiatdvaročný Babcock viedol Detroit posledných 10 sezón, v roku 2008 doviedol svoj tím k zisku Stanley Cupu a o rok neskôr do finále. Red Wings postúpili 24-krát za sebou do play off, tento rok vypadli v 1. kole s Tampou Bay Lightning. Pred Detroitom pôsobil dve sezóny v Anaheime a "káčerov" doviedol v roku 2003 do finále. Pod jeho vedením vstúpili do NHL dvaja slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo.

Podľa zámorských médií rokoval s Buffalom Sabres a Torontom Maple Leafs. Nových trénerov hľadajú aj New Jersey Devils, Philadelphia Flyers, San Jose Sharks a Edmonton Oilers. "Mám ponuky. Viac ako jednu," priznal Babcock.