Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Babcock sa stal novým koučom Toronta, čaká ho rekordný plat

Mike Babcock Foto: TASR/AP

Babcock v posledných desiatich rokoch viedol Detroit Red Wings, s ktorým mu vyprší na konci júna kontrakt, ale vedenie klubu mu dalo možnosť rokovať s inými záujemcami.

Toronto 20. mája (TASR) - Hokejový tréner Mike Babcock sa podľa televíznej spoločnosti TSN dohodol na osemročnej zmluve s Torontom Maple Leafs v celkovej hodnote 50 miliónov dolárov, čo by bol rekordný plat trénera v histórii NHL. Ročne by mal kouč, ktorý vyhral Stanley Cup a získal olympijské zlato, zarobiť 6,25 milióna.

Babcock v posledných desiatich rokoch viedol Detroit Red Wings, s ktorým mu vyprší na konci júna kontrakt, ale vedenie klubu mu dalo možnosť rokovať s inými záujemcami. V posledných hodinách sa podľa TSN predbiehali s ponukami Toronto, Detroit a Buffalo Sabres, "vojnu" napokon vyhrali Maple Leafs. Podľa kanadských médií prepustilo Toronto Detroitu právo výberu v 3. kole draftu v najbližších troch rokoch za to, že angažovalo Babcocka.

Päťdesiatdvaročný tréner získal s Detroitom v roku 2008 Stanley Cup a o rok neskôr dostal tím do finále. Red Wings postúpili 24-krát za sebou do play off, tento rok vypadli v 1. kole s Tampou Bay Lightning. Pred Detroitom pôsobil Babcock dve sezóny v Anaheime a "káčerov" doviedol v roku 2003 do finále. Pod jeho vedením vstúpili do NHL dvaja slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo.

Toronto získalo Stanley Cup 13-krát, ale naposledy v roku 1967. Babcock by mal počas svojej misie v kanadskom klube vrátiť tím z originálnej šestky na výslnie.