Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Boston sa stal víťazom Východnej konferencie po základnej časti

Scott Hartnell (19) z Philadelphie Flyers a Zdeno Chára z Bostonu Bruins Foto: TASR/AP

Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára prispel k víťazstvu nad Philadelphiou jednou asistenciou.

New York 5. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins triumfovali v sobotňajšom stretnutí zámorskej NHL nad Philadelphiou 5:2.

Víťazstvo pre zverencov trénera Claudea Juliena znamená, že s určitosťou ukončia základnú časť ako najlepší tím vo Východnej konferencii. "Medvedi" rozhodli o zisku dvoch bodov v záverečnej tretine, ktorú vyhrali po góloch Johnnyho Boychuka, Milana Lucica a Chrisa Kellyho 3:0. Philadelphia držala krok s domácim tímom iba v úvodných dvoch častiach hry a napokon ťahala za kratší koniec aj v treťom vzájomnom súboji v tejto sezóne.

Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára sa asistenciou podieľal na presnom zásahu Kellyho pri hre hostí bez brankára v 60. minúte. Chárov krajan Andrej Meszároš strávil na ľade 17 minút.

Sumár NHL:

BOSTON - PHILADELPHIA 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Góly: 16. Krejčí (Eriksson, Lucic), 35. Lucic (Krejčí, Eriksson), 54. Boychuk (Bergeron), 55. Lucic (Krug, Eriksson), 60. Kelly (Eriksson, CHÁRA) - 35. Simmonds (Streit, Giroux), 37. Rosehill (Raffl, MacDonald). Brankári: Rask - Emery, strely na bránku: 41:26.