Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Brankár Arizony Smith bude po operácii chýbať 8 až 10 týždňov

Na archívnej snímke hokejista Los Angeles Kings Slovák Marián Gáborík (12), hráči Arizony Coyotes Klas Dahlbeck (34) a brankár Mike Smith v zápase zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings - Arizona Coyotes v Los Angeles 9. októbra 2015. Foto: TASR/AP

Post jednotky počas neprítomnosti Smitha obsadí Anders Lindbäck, ale klub sa bude snažiť o výmenu s cieľom získať ďalšieho kvalitného brankára.

New York 16. decembra (TASR) - Brankár zámorského hokejového tímu NHL Arizona Coyotes Mike Smith absolvoval v utorok operáciu brušného svalstva. Podľa lekárov bude tímová jednotka pauzovať 8 až 10 týždňov. Informáciu priniesol web nhl.com.

Smith v tejto sezóne nastúpil za "kojotov" na 22 zápasov, má bilanciu 10-9-1, priemer inkasovaného gólu 3,06 na zápas a úspešnosť zákrokov 90,1 percenta. Arizona je na druhom mieste Pacifickej divízie. "Veríme, že sa dá úplne do poriadku ešte v tejto sezóne. Zranenie ho dlhšie trápilo až to prišlo do stavu, že už nemohol nastúpiť," povedal generálny manažér klubu Don Maloney.

Post jednotky počas neprítomnosti Smitha obsadí Anders Lindbäck, ale klub sa bude snažiť o výmenu s cieľom získať ďalšieho kvalitného brankára. Švéd Lindbäck odchytal zatiaľ 12 duelov s bilanciou 4-5-1, s priemerom 2,92 gólu na zápas a s úspešnosťou rovných 90 percent. V minulej sezóne nastúpil na 26 zápasov za Dallas Stars a Buffalo Sabres.