Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Budaj sa chce vrátiť do NHL čo najskôr

Peter Budaj Foto: TASR/AP

Farmu Winnipegu v AHL plánuje využiť ako odrazový mostík k návratu do NHL.

Winnipeg 8. októbra (TASR) - Hoci Peter Budaj začne sezónu 2014/2015 na farme, nevzdáva sa a verí, že sa čoskoro opäť objaví na profiligovej scéne. "Chcem sa vrátiť do NHL čo najskôr," nechal sa počuť skúsený slovenský hokejový brankár.

Tridsaťdvaročného Budaja vytlačil v minulej sezóne v play off z postu brankárskej dvojky v Montreale talentovaný mladík Dustin Tokarski a po vypadnutí zažiadal klub o výmenu. V nedeľu Canadiens jeho prosbu vypočuli, keď ho poslali do Winnipegu. Z nového miesta sa však trojnásobný slovenský olympionik dlho netešil, pretože Jets ho krátko po trejde zaradili na listinu nechránených hráčov a následne poslali do tímu St. John's IceCaps v AHL.

"Keď sa výmena zrealizovala, bol som nadšený, že dostanem šancu chytať o čosi viac a šancu ukázať, čo vo mne je. A potom som sa ocitol na waiver listine. Bolo to ťažké," vrátil sa Budaj k dňom, v ktorých sa cítil ako na húsenkovej dráhe.

Jets sa rozhodli ponechať v prvom tíme popri jednotke Ondřejovi Pavelcovi 24-ročného Michaela Hutchinsona, ktorého považujú za perspektívneho brankára. "Rozumiem situácii. Na súpisku sa zmestí iba 23 hráčov. Verím, že v AHL budem chytať dostatočne dobre a IceCaps využijem ako odrazový mostík k návratu do Winnipegu. Mojím cieľom je chytať za Winnipeg v NHL," citoval Budaja denník Winnipeg Sun.

Budaj, ktorý pred trojročným pôsobením v Montreale chytal šesť sezón v Colorade, zostal verný svojej povesti profesionála a priznal, že mu ani náhodou nenapadlo, že by sa v St. John’s odmietol hlásiť. "Vôbec mi to nenapadlo. Plánujem dodržať kontrakt, budem tvrdo pracovať a dúfať, že sa vrátim do NHL. Ak dostanem šancu vo Winnipegu, budem sa snažiť chytať čo najlepšie. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že vždy odvediem maximum a vždy sa snažím pomôcť môjmu tímu k víťazstvu," dodal.