Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Carolina začala so Sekerom rokovať o novej zmluve

Slovenský obranca Andrej Sekera v drese Caroliny Hurricanes sa so spoluhráčom Ericom Staalom. Foto: TASR/AP

Vedenie klubu NHL Carolina Hurricanes začalo so slovenským hokejistom Andrejom Sekerom rokovania o novej zmluve. Tá súčasná vyprší 28-ročnému obrancovi na konci júna.

Raleigh 12. januára (TASR) - Vedenie klubu NHL Carolina Hurricanes začalo so slovenským hokejistom Andrejom Sekerom rokovania o novej zmluve. Tá súčasná vyprší 28-ročnému obrancovi na konci júna a ak by novú nepodpísal, stane sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

Sekera patrí medzi hlavné defenzívne piliere a najvyťaženejších hráčov mužstva z Raleigh. Vlani bol so 44 bodmi najproduktívnejším obrancom tímu, v prebiehajúcej sezóne nazbieral zatiaľ gól a 13 asistencií. Generálny manažér Caroliny Ron Francis pre miestne médiá prezradil, že začal so Sekerom ako i českým útočníkom Jiřím Tlustým rokovať o nových kontraktoch. Ako však dodal Chip Alexander, redaktor denníka Raleigh News & Observer, rozhovory v uplynulých dňoch trochu utíchli, čoskoro by sa však mali opäť rozbehnúť.

Bývalého hráča Buffala si v Caroline vážia, nastupuje ako asistent kapitána a dostáva veľký priestor na ľade. Ak sa však "hurikánom" nepodarí predĺžiť s ním spoluprácu, je pravdepodobné, že ho pred prestupovou uzávierkou (2. marca) vymenia, aby o neho neprišli bez náhrady. O Sekeru by bol v profilige veľký záujem, v súvislosti s možnou výmenou sa už hovorilo o interese Los Angeles či ďalších tímov, ktoré majú veľké ambície.