Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Chárov Boston nestačil na Nashville, Vancouver ukončil sériu prehier

Hokejisti Bostonu s kapitánom Zdenom Chárom prehrali v noci na utorok v zámorskej NHL doma s Nashvillom 2:3. Chára strávil na ľade viac ako 22 minút, pripísal si dve strely a dve trestné minúty.

Bruins padli tretíkrát v uplynulých štyroch zápasoch. Hoci rýchlo viedli po góle Kevana Millera, na konci tretiny vyrovnal švajčiarsky reprezentačný obranca Roman Josi. V TD Garden išli domáci ešte raz do vedenia v 30. minúte, keď v presilovke uspel Loui Eriksson, no o 27 sekúnd tiež v presilovke vyrovnal opäť Josi. Ten zachytil na modrej vyhodený puk od Cháru, využil jeho pozičné postavenie, natlačil sa až k bráne a dal druhý gól v zápase.

"V minulých zápasoch sme aj hrali dobre, ale nevedeli sme niekedy nájsť cestu k takémuto víťazstvu. Dnes sa to podarilo. V druhej polovici sme už hrali disciplinovanejšie, bez trestov. Oni majú výborné presilovky. Pri druhom góle som dostal veľa priestoru. Ich "Big D" sa snažil vyhodiť puk z pásma a nebol na pozícii, tak som uvidel prázdnu cestu až ku bráne. Rýchlo som sa rozhodol, že to tam dovediem a podarilo sa," citoval oficiálny portál profily Josiho, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Vancouver ukončil negatívnu sériu piatich prehier, keď si vo svojej aréne poradil s Buffalom 5:2. Hetrikom sa blysol český útočník Radim Vrbata. Tridsaťštyriročný krídelník dal za Vancouver prvý hetrik, celkovo šiesty v kariére. Dva góly dal už v prvej tretine, tretím potom uzavrel skóre. "Potrebovali sme vyhrať. Sme radi, že sme ukončili negatívnu sériu. Konečne sme dosiahli pozitívny výsledok a na tom môžeme stavať. Hráč dúfa, že v prvých striedaniach dá góly, mne sa to podarilo," povedal muž, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu.

NHL - sumáre:

BOSTON BRUINS - NASHVILLE PREDATORS 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)


Góly: 5. Miller (Krejčí, Beleskey), 31. Eriksson (Spooner, Bergeron) – 20. Josi (Ribeiro, Weber), 32. Josi, 56. Arvidsson (Hodgson, Weber). Brankári: Gustavsson - Hutton, strely na bránku: 17:33, 17.565 divákov.



COLORADO AVALANCHE - MINNESOTA WILD 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)



Góly: 25. Barrie (Soderberg, Comeau), 64. Mitchell (Duchane, Barrie) – 54. Parise (Granlund, Pominville). Brankári: Varlamov - Kuemper, strely na bránku: 20:20, 16.589 divákov.



VANCOUVER CANUCKS - BUFFALO SABRES 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)


Góly: 9. Vrbata (Higgins, Hutton), 17. Vrbata (Hamhuis, D. Sedin), 25. Prust (Dorset, Cracknell), 38. H. Sedin (Edler, D. Sedin), 55. Vrbata (Cracknell, Prust) – 7. Gionta (McGinn), 42. Reinhart (O'Reilly). Brankári: Miller - Ullmark, strely na bránku: 31:34, 18.278 divákov.



Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 22:18 0 0 0 0 2 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

NHL - výsledky:

Boston - Nashville 2:3, Colorado - Minnesota 2:1 pp, Vancouver - Buffalo 5:2






Vancouver ukončil negatívnu sériu piatich prehier, keď si vo svojej aréne poradil s Buffalom 5:2.