Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Chicago prehralo v Los Angeles, Hossa asistoval

Obranca Los Angeles Kings Drew Doughty (vľavo) s brankárom Jonathanom Quickom sa tešia z víťazstva nad Chicagom Blackhawks Foto: TASR/AP

Štvrtý duel série je na programe v pondelok opäť v Los Angeles.

Los Angeles 25. mája (TASR) - Ani asistencia slovenského hokejistu Mariána Hossu nestačila Chicagu k úspechu v treťom zápase finále play off Západnej konferencie zámorskej NHL. "Čierni jastrabi" prehrali na ľade Los Angeles Kings 3:4 a v sérii hranej na štyri víťazstvá prehrávajú 1:2. Štvrtý duel série je na programe v pondelok opäť v Los Angeles.

Úvod tretieho duelu patril hosťom, konkrétne Jonathanovi Toewsovi. Kapitán Chicaga bol autorom úvodného gólu v 6. minúte, keď vo vlastnom oslabení zobral puk v strednom pásme Justinovi Williamsovi a po samostatnej akcii po prvý raz v zápase prekonal Jonathana Quicka v bránke Kings. Domácim sa podarilo vyrovnať o 50 sekúnd neskôr v momente, keď na trestnej lavici sedel chicagský Michal Handzuš. Prihrávku Jeffa Cartera spoza bránky v dobrej pozícii minul Marián Gáborík, k odrazenému puku sa však dostal ruský obranca Slava Vojinov a nechytateľnou bombou z priestoru medzi kruhmi prestrelil Coreyho Crawforda - 1:1. Skóre sa opäť menilo v 14. minúte. Po akcii Mariána Hossu v útočnom pásme strieľal nebezpečne český obranca Michal Rozsíval. Jeho pokus Quick ešte kryl, ale na pohotovú dorážku Toewsa bol prikrátky - 1:2.



Quick sa rozchystal


Domácim sa podarilo otočiť duel v druhej tretine a to aj napriek tomu, že na Crawforda vyslali za druhých dvadsať minút iba štyri strely. Najskôr sa presadil Jeff Carter. Autor gólového hetriku z predchádzajúceho stretnutia využil šikovnú prihrávku Tannera Pearsona spoza bránky a pohotovo zaznamenal svoj ôsmy presný zásah v tohtoročnom play off. Pri ďalšom góle pomohlo Kings aj šťastie, keď k odrazenému puku sa po nedorozumení obrany hostí dostal Tyler Toffoli, presadil sa v súboji medzi dvoma chicagskými zadákmi a poradil si aj s gólmanom Crawfordom - 3:2. K výbornému výkonu sa postupne rozchytal Quick, ktorý v tých momentoch podržal losangeleský tím viacerými dobrými zákrokmi.

V treťom dejstve sa Chicago snažilo o vyrovnávajúci gól, ale nevyužilo viaceré dobré šance. Pravidlo nedáš-dostaneš sa naplnilo osem minút pred záverečným klaksónom, keď skóroval obranca Drew Doughty. "Čierni jastrabi" potom zo záverečného tlaku vyťažili už len gól Patrika Sharpa, ktorý však na ich nešťastie prišiel až päť sekúnd pred koncom. Obhajcovia víťazstva v Stanleyho pohári po výsledku 3:4 zaznamenali vôbec prvú prehru v play off na súperových klziskách od roku 2010.



"Nadviazali sme na dobrý výkon z druhého zápasu a zároveň potvrdili víťazstvo z predchádzajúceho stretnutia. Základom úspechu bola obrana, myslím, že dnes sme Chicagu toho veľa nedovolili. A ak sa náhodou vyskytla chybička, v bránke stál opäť spoľahlivý Jonathan (Quick)," usmieval sa po zápase Carter. Chicagského kapitána Toewsa trápila druhá polovica duelu. "Začali sme dobre, neviem si však dostatočne vysvetliť, prečo sme zrazu potom prestali hrať a nepokračovali sme vo výkone z úvodu. Séria je ale ešte dlhá, dnešná prehra ešte nič neznamená. Boli sme v tejto situácii už predtým a poradili sme si," hodnotil stretnutie Toews.

Marián Gáborík bol spolu s kapitánom Dustinom Brownom s piatimi strelami najaktívnejším hráčom domácich. Marián Hossa si okrem asistencie pripísal do štatistík aj tri strelecké pokusy a dva plusové body. Jeho spoluhráč Michal Handzuš strávil na ľade takmer 12 minút.



play off NHL:

Západná konferencia - finále, 3. zápas:

LOS ANGELES - CHICAGO 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Góly: 7. Vojinov (Carter, Doughty), 29. Carter (Pearson), 35. Toffoli (Carter, Mitchell), 52. Doughty (Muzzin, Williams) - 6. Toews, 14. Toews (Rozsíval, HOSSA), 60. Sharp (Leddy). Brankári: Quick - Crawford, strely na bránku: 32:27, 18.374 divákov
/stav série: 2:1/


Slováci v akcii:
Marián Gáborík (Los Angeles) 16:01 0 0 0 0 5 0
Marián Hossa (Chicago) 20:36 0 1 1 +2 3 0
Michal Handzuš (Chicago) 11:43 0 0 0 -1 0 2
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/