Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Coyotes zastavili víťaznú sériu Anaheimu, v predĺžení rozhodol Bödker

Hráči Arizony, Max Domi (druhý sprava) sa teší z gólu so spoluhráčmi Oliverom Ekman-Larssonom a Dustinom Jeffreym Foto: TASR/AP

Hostia prehrávali už 0:2, no aj vďaka dvom gólom nováčika Maxa Domiho otočili skóre na 3:2.

New York 10. novembra (TASR) - V jedinom zápase zámorskej NHL v noci na utorok hokejisti Anaheimu podľahli na domácom ľade Arizone 3:4 po predĺžení a ukončili tak sériu štyroch víťazstiev.

Hostia prehrávali už 0:2, no aj vďaka dvom gólom nováčika Maxa Domiho otočili skóre na 3:2. Hoci obranca Sami Vatanen v tretej tretine vyrovnal, záverečné slovo mal dánsky útočník Mikkel Bödker, ktorý v druhej minúte predĺženia rozhodol o triumfe Coyotes.

Bödker využil kardinálnu chybu kapitána "káčerov" Ryana Getzlafa v strednom pásme, dostal sa do samostatného úniku a forhendovým blafákom prekonal krajana v bránke Ducksa Frederika Andersena. "Myslel som si, že Corey Perry prechádza stredom klziska a prenechám mu puk, ibaže on sa rozhodol ísť po krídle," povedal Getzlaf o svojom kikse. Spolupráca s jeho útočnou "dvojičkou" Perrym celý večer vŕzgala. "Dnes nám to spolu nešlo. Odohrali sme tri výborné stretnutia, no dnes to nefungovalo. Náš útok, od ktorého sa čakajú góly, nezabral," sypal si kanadský center popol na hlavu.

Arizona vyhrala v Honda Center v tejto sezóne už druhý zápas. "Nezachytili sme úvod a rýchlo sme inkasovali dva góly, no stále sme veľa vecí robili dobre. Dokázali sme sa držať v hre. V druhej tretine sme zápas zvrátili a nakoniec sme ho rozhodli v náš prospech. Chceme na tento výkon nadviazať aj v nasledujúcich stretnutiach," vyslovil sa pre nhl.com tréner Coyotes Dave Tippett.

Anaheim v predošlých troch dueloch nedostal gól v oslabení, no o túto sériu prišiel, keď mladík Anthony Duclair v druhej tretine využil presilovku "kojotov" a ukončil osobné sedemzápasové strelecké suchoty. Ducks sú napriek tomu najlepším tímom v oslabeniach v celej lige, v početnej nevýhode od začiatku sezóny inkasovali iba päťkrát. Arizone patrí v tabuľke Pacifickej divízie priebežne tretia priečka, Anaheim je piaty. Slovenskí hokejisti sa v zápase nepredstavili.

sumár NHL:

ANAHEIM DUCKS - ARIZONA COYOTES 3:4 pp (2:0, 0:3, 1:0 - 0:1)
Góly:
6. Stewart (Lindholm, Kesler), 7. Kesler (Vatanen, Stoner), 52. Vatanen (Cogliano) - 23. Duclair (Ekman-Larsson, Hanzal), 36. Domi (Jeffrey, Bödker), 40. Domi, 62. Bödker. Brankári: Andersen - Lindbäck, strely na bránku: 36:28, 13.864 divákov.