Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Daňov Springfield stále so šancou na play off AHL, Budaj bez výhry

Marko Daňo útočí na bránu NY Rangers, archívna snímka Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo si so svojím Springfieldom Falcons udržal šancu na postup do play off nižšej zámorskej AHL.

New York 19. apríla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marko Daňo si so svojím Springfieldom Falcons udržal šancu na postup do play off nižšej zámorskej AHL. V nočnom zápase zvíťazili nad St. John's IceCaps, v bránke s Petrom Budajom, 4:3 po predĺžení a udržali si ôsmu postupovú priečku v Západnej konferencii.

Falcons tak už ukončili základnú časť a majú tesný jednobodový náskok pred deviatym Portlandom Pirates. Ten však má k dobru ešte nedeľňajší záverečný duel sezóny proti Worcestru Sharks, tímu, ktorý už má istý postup do bojov o Calderov pohár.

Ak Springfield nakoniec nepostúpi, Daňo bude k dispozícii trénerovi slovenskej reprezentácie Vladimírovi Vůjtekovi v záverečnej príprave na májové majstrovstvá sveta v Ostrave. V opačnom prípade je povinný Springfieldu pomôcť v play off. Jeho príchod do Ostravy by sa oddialil, alebo by táto možnosť úplne odpadla, ak by sa jeho tímu v nadstavbovej časti darilo.

Dvadsaťročný útočník má za sebou premiérovú sezónu v NHL, v ktorej pozitívne prekvapil. V drese Columbusu si pripísal v 35 zápasoch 21 bodov (8+13) ako i dvanásť plusiek. Hneď po ukončení dlhodobej časti profiligy ho stiahli do farmárskeho tímu.

V noci na nedeľu sa skončila sezóna pre Budaja, keďže jeho St. John's sa neprebojoval do vyraďovačky. Slovenský brankár na ňu nebude spomínať najlepšie. Po májovom trejde z Montrealu do Winnipegu ho Jets okamžite poslali na farmu IceCaps, kde však nedostal veľa príležitostí. Celkovo odohral za sezónu 19 duelov, no ani raz sa netešil z víťazstva, keď deväť prehral v riadnom hracom čase a ďalších šesť po predĺžení alebo nájazdoch so štatistikami 3,55 gólu na zápas a 88,8% úspešnosti.