Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

VIDEO: Daňov víťazný návrat, Ovečkin strelil ďalší pekný gól

Marko Daňo z Columbusu sa naťahuje za pukom v súboji s Čechom Jakubom Voráčkom z Philadelphie Flyers. Foto: TASR

Do zostavy Columbusu sa vrátil mladý slovenský útočník, ktorý odohral 11:52 minút a do štatistík si pripísal štyri strely na bránku.

New York 18. februára (TASR) - Hokejisti Columbusu Blue Jackets zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Philadelphie Flyers 5:2. Do zostavy hostí sa vrátil slovenský útočník Marko Daňo, ktorý odohral 11:52 minút a do štatistík si pripísal štyri strely na bránku a štyri "hity". V NHL nastúpil mladý slovenský reprezentant prvýkrát od 4. novembra.



Daňa povolalo vedenie organizácie v pondelok z farmárskeho mužstva z nižšej AHL Springfield Falcons, pretože sa zranil strelec Nick Foligno. Dvadsaťročný útočník debutoval v NHL v tejto sezóne 9. októbra na ľade Buffala a o dva dni neskôr proti NY Rangers si na konto pripísal za gól a asistenciu premiérové body v profilige. Za Columbus odohral osem duelov s bilanciou 1+1, potom ho prevelili na farmu do Springfieldu. Tam zaznamenal v 37 stretnutiach spolu 18 bodov (10+8).

Daňo v súboji s Flyers nastúpil v tretej formácii s Arťomom Anisimovom a Alexandrom Wennbergom a hoci nebodoval, odohral solídny duel. Blue Jackets rozhodli o víťazstve v tretej tretiny, v ktorej strelili tri góly. "Boli sme nahnevaní na seba za to, ako sme odohrali druhú tretinu. Poriadne sme pridali a prinieslo to úspech," povedal útočník Brandon Dubinsky, ktorý strelil gól na 4:2 a pridal aj asistenciu. Philadelphia prehrala v riadnom čase prvýkrát od 19. januára. Predtým v deviatich dueloch za sebou vždy získala aspoň bod. "Nehrali sme zle, ale spravili sme zbytočné chyby, ktoré súper potrestal," povedal tréner "letcov" Craig Berube. Philadelphia prestrieľala hostí v pomere 44:25, ale výborný výkon podal brankár Curtis McElhinney, ktorý si vďaka 42 zásahom vyrovnal osobný rekord v NHL.

New York Islanders bez Slovákov v zostave vyhrali v Caroline 4:1. V bránke "ostrovanov" dostal podľa očakávania pred Jaroslavom Halákom šancu náhradník Chad Johnson a zápas mu vyšiel, keď zaznamenal 37 úspešných zásahov. "Určite by som rád chytal viac a chcel by som byť raz jednotka. Momentálne sa však sústredím na svoju prácu a keď dostanem šancu, tak chcem tím podržať. Osoh z toho môže mať aj Jaroslav Halák, ktorý si oddýchne," povedal pre nhl.com Johnson. Islanders si tak deň po divokej prehre 5:6 v derby s Rangers napravili chuť a upevnili si vedúcu pozíciu v Metropolitnej divízii. V zostave newyorského tímu sa neobjavil skúsený obranca Ľubomír Višňovský, ktorého vytlačil navrátilec po zranení Calvin de Haan. V drese Caroliny odohral svoju tradičnú porciu cez 22 minút obranca Andrej Sekera, ktorý v najbližšom období pravdepodobne zmení klub. Na Johnsona vyslal dve strely, ale nebodoval.

Dvaja slovenskí hokejisti sa objavili na ľade v zápase medzi Torontom a Floridou, v ktorom prehrali Maple Leafs 2:3. V drese domácich odohral 16 a pol minúty útočník Richard Pánik, ale nenadviazal na svoju dvojzápasovú bodovú sériu. Pánik zaznamenal jednu strelu, štyri bodyčeky a dostal šancu v oslabeniach. Dvadsaťštyriročný forvard aj nepriamo pomohol k otváraciemu gólu Toronta, ktorý dal v presilovke Tyler Bozak. Ten totiž potrestal faul najproduktívnejšieho "pantera" Nicka Bjugstada práve na Pánika, ktorý má v tejto sezóne bilanciu 9+3. Floridský útočník Tomáš Kopecký strávil na ľade 11 minút, no svoje štatistiky (2+5) si nevylepšil. Panthers zastavili sériu troch prehier, na úspech v Kanade im stačilo len 17 striel. "Nebolo to pekné víťazstvo, ale berieme ho. Bojujeme o play-off a body súrne potrebujeme," povedal generálny manažér tímu Dave Tallon.

Washington zdolal Pittsburgh aj tretíkrát v tejto sezóne a potvrdil dominanciu nad svojím súperom. V prvých dvoch dueloch dokonca neinkasovali Capitals ani jeden gól (3:0, 4:0), teraz síce Brian Holtby neudržal čisté konto, ale výborným výkonom pomohol k víťazstvu 3:1. Fanúšikov v Pittsburghu rozosmutnil svojím 37. gólom v sezóne najlepší strelec NHL Alexander Ovečkin, ale potom v druhej časti Steve Downie vyrovnal. Vyrovnaný duel s množstvom fyzických súbojov bol vyhrotený najmä v tretej časti, v ktorej udelili rozhodcovia viacero vyšších trestov. Napokon o víťazstve Capitals rozhodol v 56. minúte v presilovke o dvoch hráčov Joel Ward. "Nicklas Bäckström mi pred buly hovoril, aby som išiel bližšie k bránke, že mi tam dá puk. Nahral mi to perfektne a už som zblízka nemal problém zakončiť," povedal po 13. góle v sezóne Ward. Capitals patrí v Metropolitnej divízii 4. miesto, keď na tretí Pittsburgh strácajú jeden bod.

Hokejisti New Jersey ukončili štvorzápasovú sériu prehier, keď v prvom stretnutí domácej série zdolali trápiace sa Buffalo 2:1 po nájazdoch. V nich skórovali Scott Gomez a Jacob Josefson, za hostí sa nepresadil ani jeden hráč. Brankár Devils Cory Schneider nastúpil už na 49. zápas v sezóne a vychytal svoje 20. víťazstvo. Celkovo čelil 25 strelám Sabres, jednu z nich vyslal aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý bol na ľade takmer 19 minút.

Dallas vyhral v St. Louis 4:1, k čomu výrazne pomohol svojím prvým hetrikom v kariére kapitán Stars Jamie Benn. "Mal som viacero dvojgólových duelov, ale ten tretí som nikdy nepridal. Som šťastný, že to vyšlo," usmieval sa Benn, ktorý mal predtým na konte 17 duelov s dvoma zásahmi. Pri všetkých jeho góloch asistoval Jason Spezza.

Najlepší tím na domácom klzisku Nashville nenechal nič na náhodu a zdolal San Jose 5:1. Ďalší skvelý výkon podal v bránke Predators Fín Pekka Rinne, ktorý chytil 42 striel "žralokov" a zaznamenal 34. víťazstvo v sezóne, čo je najviac spomedzi všetkých brankárov. "Pekka je v neskutočnej forme. Takáto pomoc od brankára je veľmi cenná," povedal dvojgólový strelec Craig Smith. Nashville vyhral šiesty zápas za sebou a doma zvíťazil v štrnástich z posledných pätnástich duelov.



PHILADELPHIA - COLUMBUS 2:5 (0:2, 2:0, 0:3)
Góly: 38. Simmonds (Del Zotto, L. Schenn), 40. Del Zotto (Umberger, White) – 5. Wisniewski (Wennberg, Hartnell), 7. Johansen (Tropp, Savard), 50. Calvert (Atkinson, Dubinsky), 54. Dubinsky (Hartnell), 60. Calvert (Wennberg, Johansen). Brankári: Emery - McElhinney, strely na bránku: 44:25, 19.082 divákov.

PITTSBURGH - WASHINGTON 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Góly: 24. Downie (Adams, Letang) – 19. Ovečkin (Ward, Green), 56. Ward (Bäckström, Ovečkin), 60. Carlson. Brankári: Fleury - Holtby, strely na bránku: 33:33, 18.602 divákov.

CAROLINA - NY ISLANDERS 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly: 52. Tlustý (E. Staal, J. Staal) – 18. Lee (Nielsen, Tavares), 27. Nelson (Martin, McDonald), 48. Grabner (Hickey, Nielsen), 56. Tavares. Brankári: Chudobin - Johnson, strely na bránku: 38:30, 12.665 divákov.

NEW JERSEY - BUFFALO 2:1 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 7. Eliáš (Židlický, Henrique), rozh. náj. Gomez – 41. Ennis (Girgensons). Brankári: Schneider - Neuvirth, strely na bránku: 35:25, 13.517 divákov.

TORONTO - FLORIDA 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Góly: 5. Bozak (Van Riemsdyk, Kadri), 60. Kessel (Kadri, Rielly) – 20. Jokinen (Boyes, Campbell), 25. Bjugstad (Fleischmann, Bolland), 34. Hayes (Campbell, Jokinen). Brankári: Bernier - Luongo, strely na bránku: 19.098 divákov.

ST. LOUIS - DALLAS 1:4 (0:3, 0:1, 1:0)

Góly: 53. Berglund (Šťastný) – 3. Jamie Benn (Klingberg, Spezza), 9. Jamie Benn (Spezza, Cole), 9. Eakin (Garbutt, Jokipakka), 24. Jamie Benn (Spezza, Demers). Brankári: Elliott (9. Allen) - Lehtonen, strely na bránku: 28:22, 18.830 divákov.

NASHVILLE - SAN JOSE 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Góly: 14. Weber (Fisher), 17. Smith (Ekholm, Ribeiro), 21. Smith (Wilson, Jones), 22. Gaustad (Bourque, Weber), 31. Neal (Ribeiro) – 6. Irwin (Karlsson, Pavelski). Brankári: Rinne - Stalock, strely na bránku: 37:43, 16.206 divákov.