Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Dôrazný útočník Gaustad ukončil kariéru pred novou sezónou NHL

Hokejista Nashville Predators Paul Gaustad (uprostred) a hráč Chicaga Andrew Desjardins sa bijú v zápase zámorskej hokejovej NHL Nashville Predators - Chicago Blackhawks v Nashville 10. decembra 2015. Hráči Nashville vyhrali 5:1. Foto: TASR/AP

Bývalý útočník Buffala Sabres a Nashville Predators opúšťa NHL po tom, čo v najprestížnejšej lige odohral celkovo 795 zápasov.

New York 8. septembra (TASR) - Americký hokejista Paul Gaustad sa zaradil k hráčom, ktorí pred novou sezónou NHL ukončili kariéru. Bývalý útočník Buffala Sabres a Nashville Predators opúšťa NHL po tom, čo v najprestížnejšej lige odohral celkovo 795 zápasov. Gaustad svoje rozhodnutie zverejnil na sociálnej sieti.

Bývalý americký reprezentant strávil v NHL 12 sezón, počas ktorých iba raz zmenil klub. V roku 2000 ho draftoval klub Buffalo Sabres, v ktorého drese naplno prerazil až od sezóny 2005/2006. V roku 2011 absolvoval svoj jediný seniorský šampionát, keď sa v drese USA objavil na MS na Slovensku. Trénermi Buffala a Nashvillu bol využívaný najmä pre svoj fyzický fond a dôraznú hru v okolí bránkoviska. V NHL odohral celkovo 795 zápasov, v ktorých získal 242 bodov.