Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

VŠIMLI SME SI: Dvojica Jurčo - Tatar začína naháňať súperom strach

Tomáš Tatar Foto: TASR/AP

Na začiatku gólovej akcie bol Jurčo a na konci Tatar. Títo dvaja mladí Tomášovia začínajú vzbudzovať na klziskách NHL veľký rešpekt.

Bratislava 27. januára (TERAZ.sk) - Aj napriek nelichotivej situácii okolo hokejovej nominácie na ZOH v Soči, svitá svetielko nádeje, že na turnaji budeme mať elitných hráčov, ktorí dokážu zastúpiť aj zranené hviezdy. Už dlhšiu dobu o sebe dávajú vedieť dvaja mladíci z pod Tatier - Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo.

Tomáš Tatar si vydobyl svoje miesto v prvom tíme Red Wings a stal sa z neho kvalitný hráč, ktorý dokáže vziať rozhodnutie do vlastných rúk a potiahnuť celý tím. Svedčí o tom aj jeho tohtosezónna štatistika. S 12 gólmi a 10 asistenciami je šiesty najproduktivnejší hráč červených krídel. Za ním sú také mená ako Jonathan Ericsson, Gustav Nyquist alebo Todd Bertuzzi. V kolónke strelci sa delí o tretie miesto so švédskym kanonierom Danielom Alfredssonom s 12 presnými zásahmi.

Kvalitné výkony zdobia aj ďalšieho Tomáša - Jurča. Mladý odchovanec košického hokeja sa pomaly a isto začína presadzovať v prvom tíme. Potom, ako ho povolal Detroit do A mužstva, hneď v druhom zápase strelil gól a ukázal svoje technické proporcie. V útoku s Tomášom Tatarom tvorí kompatibilnú formáciu, dokáže hrať pozične, vie nahrať, nechýba mu rýchlosť a vie strieľať góly. Má najlepšie predpoklady nato, aby sa z neho v budúcnosti stal líder.
Tomáš Tatar v akcii.
Foto: TASR/AP Photo

O svojich kvalitách slovenskí mladíci presvedčili aj v zápase proti Floride Panthers. Jedna akcia stála obzvlášť za povšimnutie. V záverečných minútach poslednej tretiny Tomáš Jurčo vypracoval parádnu gólovú akciu, na konci ktorej bol Tomáš Tatar. Jurčo zaviezol puk do útočnej tretiny Floridy. Parádnou nahrávkou našiel na ľavej strane Rileyho Sheahana, ten zamiešal puk a bekendom naslepo našiel Tomáša Tatara, ktorý skóroval do prázdnej bránky. Bol to vedúci gól Detroitu. Tomáš Tatar bol prvou hviezdou zápasu. Na víťazstvo červených krídel to však nestačilo. Detroit nakoniec prehral s Floridou 4:5 po predĺžení.