Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Gomez ukončil kariéru

Scott Gomez Foto: TASR/AP

Gomeza draftoval v roku 1998 klub New Jersey Devils a práve v jeho drese dosiahol najväčšie úspechy.

Anchorage 1. septembra (TASR) - Útočník Scott Gomez sa rozhodol ukončil aktívnu kariéru. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára odchádza z hokejového kolotoča vo veku 36 rokov. Bývalý americký reprezentant prezradil svoje rozhodnutie zámorskému denníku Alaska Dispatch News.

Gomeza draftoval v roku 1998 klub New Jersey Devils a práve v jeho drese dosiahol najväčšie úspechy. S "diablami" sa dvakrát tešil zo zisku Stanley Cupu a vo svojej premiérovej sezóne 1999/2000 získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika. "Končím. Hokej bol celý môj život. Je to zvláštne, keď si pomyslím, že už viac nebudem hrať. Ľudia mi teraz často hovoria, že si niečo nájdem. Také pocity, ako pri hokeji, však už nikde inde nezažijem," uviedol Gomez pre Alaska Dispatch News.

Po odchode z New Jersey si zahral aj za New York Rangers, Montreal Canadiens, San Jose Sharks a St. Louis Blues. Posledným klubom v kariére Scotta Gomeza zostane Ottawa Senators, za ktorú odohral 13 zápasov zo ziskom jediného bodu za asistenciu. V slávnej súťaži odohral celkovo 1228 zápasov, v ktorých získal celovo 857 bodov (210+647). Spojené štáty Americké reprezentoval na Svetovom pohári v roku 2004 a aj na olympiáde v roku 2006.