Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Edmonton poslal Gernáta na farmu

Martin Gernát v súboji o puk s hráčom Chicaga Jeremym Morinom Foto: TASR/AP

Gernátove šance na prienik do prvého mužstva boli už pred štartom prípravného obdobia veľmi malé, celkovo však zanechal v kempe dobrý dojem.

Edmonton 30. septembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Gernát ukončil v pondelok svoje účinkovanie v hlavnom kempe Edmontonu Oilers. Kanadský klub NHL ho poslal s ďalšími štyrmi hráčmi na farmu do Oklahomy (AHL), kde začne nový ročník.

Spolu s 21-ročným Gernátom sa do tímu Oklahoma City Barons presunuli aj Curtis Hamilton, Jason Williams, Kele Kessy a Ilro Pakarinen. V kempe "olejárov" tak zostalo 43 hráčov vrátane slovenského zadáka Martina Marinčina.

"Ocitli sme sa v bode, keď musíme začať postupne redukovať počet hráčov. Títo chlapci nemali šancu dostať sa do prvého tímu, aspoň nie teraz. Pre mnohých z nich platí, že budú potrebovať ešte viac času, u jedného či dvoch možno aj menej," uviedol pre Edmonton Sun na adresu kvarteta tréner Oilers Dallas Eakins.

Gernátove šance na prienik do prvého mužstva boli už pred štartom prípravného obdobia veľmi malé, celkovo však zanechal v kempe dobrý dojem. "Stále mu ešte veľa chýba k úrovni, ktorá je potrebná na to, aby sa stal platným hráčom NHL, najmä čo sa týka sily a vytrvalosti. Musí na sebe ešte popracovať," dodal Eakins pre Edmonton Journal na adresu prešovského odchovanca.