Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Flyers zlákali bronzového medailistu z Moskvy Ľubimova

Ilustračná snímka - Hokejisti Flyers sa tešia po strelení gólu Foto: TASR/AP

Ľubimov sa v minulej sezóne dostal s CSKA až do finále Gagarinovho pohára.

Philadelphia 12. júla (TASR) - Ruský hokejista Roman Ľubimov, ktorý dosiaľ obliekal dres CSKA Moskva, sa prvýkrát v kariére sťahuje za oceán. Dvadsaťštyriročný útočník sa dohodol s klubom NHL Philadelphia Flyers na ročnej nováčikovskej zmluve a v septembrovom kempe sa pokúsi vybojovať si miesto v prvom tíme "letcov".

Ľubimov sa v minulej sezóne dostal s CSKA až do finále Gagarinovho pohára. V základnej časti KHL nazbieral 14 kanadských bodov (7+7) v 52 zápasoch, oveľa platnejší bol v play off, keď si svoje štatistiky obohatil o osem bodov (4+4) v 15 dueloch. Šikovný útočník reprezentoval svoju krajinu aj na májových MS, kde v Moskve pomohol domácej zbornej k zisku bronzových medailí.

Dvojcestný kontrakt garantuje Ľubimovovi na profiligovej úrovni plat 925-tisíc amerických dolárov. "Je to fyzicky vyspelý hráč, ktorý dobre korčuľuje a hrá spoľahlivo aj smerom dozadu. Hrá tvrdo, nebojí sa chodiť do zhustených predbránkových priestorov a dokáže strieľať góly z ťažkých pozícií. Už niekoľko rokov sme ho bedlivo sledovali, ale skutočne nás zaujal až na svetovom šampionáte. Uvidíme, ako sa mu bude dariť v kempe," povedal pre CSN na adresu Ľubimova generálny manažér "letcov" Ron Hextall. Flyers sa v pondelok dohodli na kontrakte aj s centrom Jordanom Wealom, ktorý sa tak vyhol arbitráži.