Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Gáborík sa dostáva do šancí, no chýbajú góly: Musím sa zlepšiť

Marián Gáborík Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hoci je krídelník Los Angeles Kings na ľade aktívny a často sa dostáva do dobrých príležitostí, v 12 zápasoch prebiehajúcej sezóny si pripísal na konto iba jeden gól a asistenciu.

Los Angeles 4. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík sa v doterajšom priebehu základnej časti NHL strelecky trápi. Hoci je krídelník Los Angeles Kings na ľade aktívny a často sa dostáva do dobrých príležitostí, v 12 zápasoch prebiehajúcej sezóny si pripísal na konto iba jeden gól a asistenciu.

Jeho ofenzívna aktivita sa prejavila najmä v uplynulých dvoch zápasoch proti St. Louis Blues a Chicagu Blackhawks, keď dokázal ohroziť súperových brankárov zhodne päťkrát. "Doteraz som toľko striel nemal, takže bolo pre mňa dobré, že teraz mi to už išlo. No musím viac pomáhať tímu, to je to hlavné," uviedol Gáborík pre zámorské médiá.

"Zápasy vyhrávajú góly. Samozrejme sa mi nepáči moja produktivita. Musím sa zlepšiť, ide o maličkosti, ak sa daria tie, potom príde aj to ostatné," pokračoval 33-ročný útočník, ktorý aktuálne ťahá sériu siedmich stretnutí bez streleného gólu.

Gáborík sa po slabších výkonoch prepadol z elitnej lajny s Anže Kopitarom do tretej formácie, kde nastupuje spolu s Nickom Shoreom a Trevorom Lewisom. "Je jedno s kým hrám, musím sa vrátiť ku svojej hre, pozdvihnúť ju na úroveň, na akej má byť. A je jedno v akej pozícii budem nastupovať," dodal.

Tréner Kings Darryl Sutter je presvedčený, že jeho kanonier sa čoskoro rozbehne. "Jednoducho musí ísť bližšie k bránke a finišovať z jasnejších pozícií," tvrdí.