Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Legendárny Howe po mŕtvici vykazuje známky zlepšenia

Hokejová legenda Gordie Howe (uprostred) žartuje s deťmi počas fotografovania pri príležitosti osláv jeho 85. narodenín, ktoré oslávi 31. marca. Gordie Howe, ktorého prezývajú Mr. Hockey, je považovaný za najlepšieho hokejistu všetkých čias. Je štvornásobným víťazom Stanley Cupu s Detroitom a šesťnásobným majiteľom Hart Memorial Trophy. Vancouver, 1. marca 2013. Foto: TASR/AP

Osemdesiatšesťročný člen Siene slávy zámorskej NHL sa zotavuje u svojej dcéry v Texase.

Detroit 29. októbra (TASR) - Legendárny kanadský hokejista Gordie Howe vykazuje známky zlepšenia po tom, čo utrpel mŕtvicu a ťažko ovláda pravú časť tela a rozpráva.

"Zdá sa, že jeho stav sa zlepšuje, no naďalej ho monitorujú," uviedla vo vyhlásení jeho rodina prostredníctvom Detroitu Red Wings. Osemdesiatšesťročný člen Siene slávy zámorskej NHL sa zotavuje u svojej dcéry v Texase.

Howe strávil celú svoju kariéru v drese Detroitu Red Wings. Kanaďan je stále držiteľom viacerých rekordov v profilige. V 22. sezónach za sebou strelil minimálne 20 gólov, odohral najviac zápasov v základnej časti (1767). S 801 gólmi v regular season a 1850 bodmi je najlepším strelcom a najproduktívnejším pravým krídelníkom v histórii NHL.