Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Tréner Washingtonu Oates vraj narušil dôveru Haláka

Slovenský brankár Washingtonu Jaroslav Halák Foto: TASR/AP Photo

Halákov agent Allan Walsh tvrdí, že žiadosť zo strany slovenského reprezentanta, aby nenastúpil proti St.Louis neprišla.

Montreal 10. apríla (TASR) - Agent Jaroslava Haláka Allan Walsh poprel tvrdenia trénera hokejistov Washingtonu Capitals Adama Oatesa, podľa ktorého ho mal slovenský brankár požiadať o vynechanie zápasu NHL na ľade bývalého klubu St. Louis Blues.

Oates pred utorkovým stretnutím pre zámorské médiá povedal, že ho Halák poprosil, aby ho pri návrate do St. Louis nepostavil do bránky v dueli proti jeho exspoluhráčom. Walsh však tvrdí, že žiadna takáto žiadosť zo strany slovenského reprezentanta neprišla. V reakcii na Oatesove slová vydal v stredu nasledujúce stanovisko: "Jaro nikdy nepovedal, že nechce nastúpiť proti St. Louis. Súkromná konverzácia medzi hráčom a trénerom by mala zostať iba medzi nimi a nemalo by sa o nej diskutovať v médiách. Zaráža ma, že kouč narušil dôveru, zvlášť keď výroky, ktoré tréner prisúdil Jarovi, nie sú presné. Vždy je to tréner, ktorý určuje, kto sa postaví do bránky, nie hráči..."

Tréner Washingtonu Capitals Adam Oates
Foto: TASR/AP
Oates v zápase do bránky napokon postavil Kanaďana Bradena Holtbyho. Ten zlikvidoval 28 striel súpera, dosiahol 96,6-percentnú úspešnosť zákrokov a "Caps" doviedol k triumfu 4:1.

Halák prišiel do Washingtonu približne pred mesiacom, kam prestúpil po krátkej anabáze v Buffale práve zo St. Louis, kde predtým strávil vyše tri a pol roka. "Necítil by som sa dobre. Je to stále príliš čerstvé. Možno keby to bolo za iných okolností, ako napríklad o rok...," citovali slovenského brankára po zápase zámorské médiá.