Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Halák predstavil nové brankárske masky inšpirované legendou NHL

brankárske masky Jaroslava Haláka Foto: NY Islanders

Halákovi vytvoril masku David Leroux z dizajnérskej dielne Diel Airbrush. Vzdal ňou hold brankárskej legende a svojmu idolovi Curtisovi Josephovi.

New York 22. septembra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák predstavil masky, v ktorých bude chytať vo svojom novom pôsobisku v zámorskej NHL New York Islanders. Na oboch sa dá nájsť logo klubu, slovenský znak ako i iniciálky jeho manželky a dcérky.

Fotografie prvej Halákovej masky zverejnili Islanders na svojom oficiálnom konte na Twitteri. Jej štruktúra je jednoduchá, na pozadí dominuje kamenná stena s bielymi tehlami a oranžovou špárou, oblasť priezoru prekrývajú pásy vo farbách "ostrovanov". Vo vrchnej časti sa na modrom pozadí nachádza veľké logo klubu a v oblasti brady číslo 41. Zadná časť masky je tvorená takisto kamennou stenou, no vo svetlejšom odtieni, dominuje na nej slovenský znak s dvojkrížom a iniciály jeho manželky Petry a dcérky Inny.

Nová maska Jaroslava Haláka
Foto: NY Islanders


Druhá Halákova maska má odlišný dizajn. Jej pozadie je biele, v okolí oranžovej mriežky je oranžová škvrna a pod ňou modrá 41-ka. Na vrchnej časti sa takisto nachádza logo newyorského klubu, na zadnej v modro-bielo-oranžových pásoch slovenský znak a iniciály jeho najbližších. Halákovi vytvoril masku David Leroux z dizajnérskej dielne Diel Airbrush. Vzdal ňou hold brankárskej legende a svojmu idolovi Curtisovi Josephovi, ktorý nosil podobnú masku v drese Edmontonu.

Iniciály manželky a dcérky mal Halák aj na maske, v ktorej chytal počas krátkeho pôsobenia vo Washingtone.
Nová maska Jara Haláka
Foto: NY Islanders