Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

Meszároš s asistenciou pri triumfe Buffala nad Ottawou, Halák víťazne

Slovenský brankár NY Islanders Jaroslav Halák a slovenský obrnca rovnakého tímu Ľubomír Višňovský sa tešia so spoluhráčmi Fransom Nielsenom a Mattom Donovanom z víťazstva. Foto: TASR/AP

New York Islanders v bránke s Jaroslavom Halákom otočili duel s New Jersey.

New York 16. decembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš prispel v noci na utorok v zámorskej NHL asistenciou k triumfu Buffala nad Ottawou 5:4 po nájazdovom rozstrele. O šiestom domácom víťazstve Sabres za sebou rozhodol Matt Moulson. New York Islanders v bránke s Jaroslavom Halákom otočili duel s New Jersey a zdolali Devils 3:2 po nájazdovom rozstrele. Halák kryl 26 striel.

Gólova asistencia Andreja Meszároša:





Meszároš v 27. minúte súboja Buffalo - Ottawa za stavu 1:1 tvrdo vypálil od modrej čiary a puk po jeho strele dorazil do siete Moulson, čím poslal domácich prvýkrát do vedenia. Pre slovenského zadáka to bola štvrtá asistencia v sezóne. "Niekedy potrebujete aj šťastie, teraz som ho mal. Keď Meszároš vystrelil, ja som stál v správnom čase na správnom mieste a padlo to tam. Také góly určite beriem," poznamenal Moulson.

Z duelu sa nakoniec vyvinula gólová prestrelka, ktorá dospela až do nájazdov. V nich bol jediným úspešným strelcom Moulson, ktorý tak rozhodol o štvrtej výhre Buffala v rade. Šesť domácich víťazstiev za sebou naposledy vybojovali Sabres začiatkom roka 2007. "Každý hráč začína prispievať svojím výkonom k celkovému dielu. Naša hra nezávisí od jednej lajny alebo jednej dvojice obrancov, každá formácia sa dokáže presadiť pri hociktorom striedaní. Môžeme hovoriť o tímovom výkone, čo je dobré znamenie," pochvaľoval si tréner Sabres Ted Nolan. Jedinou škvrnou na domácom triumfe bolo zranenie útočníka Torreyho Mitchella po zblokovaní strely Erika Karlssona.

NY Islanders dokázali otočiť duel s New Jersey, v ktorom prehrávali po prvej tretine po góloch veteránov Mareka Židlického a Scotta Gomeza 0:2. Najprv znížil v 22. minúte skóre Josh Bailey a v 51. minúte poslal zápas do predĺženia Matt Martin. Stretnutie napokon ukončili až samostatné nájazdy, v nich boli za "Isles" úspešní Kyle Okposo a Bailey, kým Haláka v bránke "ostrovanov" prekonal z piatich strelcov iba Gomez v druhej sérii. Devils tak padli štvrtýkrát v rade. Halák vychytal 16. víťazstvo v sezóne a v tejto štatistike mu patrí v lige delené štvrté miesto. Z triumfu sa tešil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý sa počas 22:42 odohratých minút prezentoval tromi streleckými pokusmi. Islanders milujú zápasy, ktoré sa hrajú dlhšie ako základných 60 minút - vyhrali všetkých deväť stretnutí v sezóne, ktoré boli nerozhodné po riadnom hracom čase, pričom v nájazdových rozstreloch majú stopercentnú bilanciu 6-0.

V dueli dvoch špičkových tímov Východnej konferencie si domáci Pittsburgh poradil s Tampou Bay 4:2 aj bez chorého kapitána Sidneyho Crosbyho, ktorému diagnostikovali mumps. Pomohli mu góly nováčikov Bryana Rusta a Briana Dumoulina, ktorí si tak otvorili strelecký účet v profilige. Brankár "tučniakov" Marc-Andre Fleury ukázal, že to na Lightning vie, keď zneškodnil 28 striel súpera a zaknihoval si siedme víťazstvo v rade nad týmto súperom. "Bol to náročný boj. Tampa potvrdila, že má dobrý tím. Nás potešilo, že sa presadili dvaja mladí hráči, ktorí dali svoje prvé góly v NHL. Boli kľúčom k nášmu víťazstvu," povedal Fleury zámorským novinárom. Zápas nedochytal brankár "bleskov" Ben Bishop, ktorý utrpel zranenie v dolnej časti tela a po prvej tretine prepustil miesto Rusovi Jevgenijovi Nabokovovi.

NEW YORK ISLANDERS - NEW JERSEY 3:2 pp a sn (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 22. Bailey (Strome, Grabovskij), 51. Martin (Cizikas, de Haan), rozh. samost. nájazd Bailey - 13. Židlický (Gomez, Jágr), 16. Gomez (Jágr, Židlický). Brankári: HALÁK - Kinkaid, strely na bránku: 33:28, 13.408 divákov.



PITTSBURGH - TAMPA BAY 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 20. Sutter (Scuderi), 23. Rust (Ebbett), 40. Downie (Hörnqvist, Malkin), 48. Dumoulin (Downie, Spaling) - 20. Drouin (Johnson, Kučerov), 57. Kučerov (Filppula). Brankári: Fleury - Bishop (21. Nabokov), strely na bránku: 26:30, 18.487 divákov.



BUFFALO - OTTAWA 5:4 pp a sn (0:1, 3:1, 1:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 25. Ristolainen (Stewart, Gionta), 27. Moulson (MESZÁROŠ, Ennis), 28. Foligno (Flynn, Myers), 57. Flynn (Foligno, Benoit), rozh. samost. nájazd Moulson - 8. Ryan (Hoffman, Zibanejad), 34. Stone (Turris, Ceci), 43. Lazar (Condra, Chiasson), 46. Chiasson (Borowiecki). Brankári: Enroth - Lehner, strely na bránku: 33:33, 14.578 divákov.



Slováci v akcii:



Andrej Meszároš (Buffalo) 14:52 0 1 1 -1 0 2

Ľubomír Višňovský (NY Islanders) 22:42 0 0 0 0 3 0

Jaroslav Halák (NY Islanders) 64:53 2/28 92,9



/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/