Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Hokejista Siomin odmietol pôsobenie na farme, zrejme zamieri do KHL

Vľavo Alexander Siomin (Rusko) strieľa štvrtý gól brankárovi Jánovi Lacovi (Slovensko) vo finálovom stretnutí majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Rusko - Slovensko 20. mája 2012 v Hartwall aréne v Helsinkách. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Montreal Canadiens poslali bývalého elitného kanoniera - ruského hráča Alexandra Siomina na farmu.

Montreal 10. decembra (TASR) - Ruský hokejista Alexander Siomin odmietol preradenie na farmu do AHL s úmyslom ukončenia zmluvy s tímom NHL Montreal Canadiens. Jeho ďalšie kroky v profesionálnej kariére zrejme zamieria do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Canadiens poslali bývalého elitného kanoniera na farmu do St. John's v utorok. Stalo sa tak po tom, čo si 31-ročného krídelníka žiaden iný tím nevybral z listiny nechránených hráčov.

Kedysi 40-gólový strelec išiel v posledných rokoch výkonnostne dole. V lete ho Carolina vyplatila zo zmluvy, dostal však novú šancu v Montreale, ktorý s ním podpísal ročnú zmluvu na 1,1 milióna dolárov. V najslávnejšom profiligovom klube sa však tiež strelecky neprebudil. V 15 zápasoch sezóny nazbieral iba gól a tri asistencie, zvyšné presedel na tribúne.

Po transfere do AHL sa stropová záťaž Canadiens za Siomina znížila na 250-tisíc dolárov.